Σουηδία: Δυστύχημα σε roller coaster λούνα παρκ-Ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετά τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με τρενάκι στο λούνα παρκ Grona Lund στη Στοκχόλμη την Κυριακή (25/6).

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, είπε ότι το τρενάκι της Jetline του πάρκου εκτροχιάστηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο εθεάθησαν να φτάνουν στο πάρκο και η αστυνομία είπε ότι διεξάγει έρευνα.

«Εκκενώνουμε το πάρκο και έχουμε ξεκινήσει την έρευνά μας», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η

Grona Lund ανέφερε σε δήλωση ότι το πάρκο ηλικίας 140 ετών είναι κλειστό μέχρι νεωτέρας. «Σοβαρό ατύχημα συνέβη στο Jetline. Συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες διάσωσης. Το πάρκο είναι κλειστό προς το παρόν», σημειώνεται.

Η Τζένι Λάγκερστεντ Jenny Lagerstedt, δημοσιογράφος που επισκέφτηκε το πάρκο με την οικογένειά της, είπε στο SVT ότι ήταν κοντά και άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο και παρατήρησε ότι η πίστα έτρεμε τη στιγμή του ατυχήματος.

«Ο σύζυγός μου είδε ένα βαγόνι από το τρενάκι με ανθρώπους να πέφτει στο έδαφος», είπε ο Λάγκερστεντ. «Τα παιδιά μου φοβήθηκαν», πρόσθεσε.

Το τρενάκι της Jetline με χάλυβα φτάνει σε ταχύτητα έως και 90 χιλιόμετρα την ώρα και ύψος 30 μέτρων, μεταφέροντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, αναφέρει το λούνα παρκ στον ιστότοπό του.

roller coasterΛούνα ΠάρκνεκρόςΑυστρίαΣτοκχόλμη
Keywords
Αναζητήσεις
afstria-dystychima-se-roller-coaster-louna-park-enas-nekros-arketoi-travmaties.htm
Τυχαία Θέματα
Αυστρία, Δυστύχημα, -Ένας,afstria, dystychima, -enas