ZeroNorth: Ο καιρός πρωτοστατεί στη λήψη των ναυτιλιακών αποφάσεων

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth επέστησε την προσοχή στον μεταβαλλόμενο ρόλο των δρομολογίων που επηρεάζονται από τον καιρό στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι νέες τεχνολογίες μεταθέτουν την ευθύνη για τον έλεγχο του καιρού σε περισσότερα άτομα εντός ναυτιλιακών εταιρειών και ενισχύουν την επιρροή που έχει ο σχεδιασμός των ταξιδιών στην εμπορικότητα.

Πριν από τις τεχνολογίες,

αυτή η ευθύνη βάραινε πολλά άτομα, με διαφορετικές αρμοδιότητες. Τώρα, τα δεδομένα έχουν αυξανόμενο αντίκτυπο στην εμπορικότητα, αλλά και κατ΄επέκταση στην απανθρακοποίηση, όπως υποστηρίζει η ZeroNorth.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι σημερινές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν διάφορα στοιχεία επιτυχούς λειτουργίας του πλοίου και προσφέρουν στους χειριστές συστάσεις.

H εμπειρία των πλοιάρχων χρειάζεται ακόμα για την απόφαση του δρομολογίου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια των πλοίων και του πληρώματος, ωστόσο, το τοπίο δεδομένων της ναυτιλίας έχει ωριμάσει αρκετά μέσω τεχνολογικών πλατφορμών.

Όπως λέει η ZeroNorth, τα οφέλη των δεδομένων του καιρού και των εφαρμογών δεν χρειάζεται πλέον να μην συνυπάρχουν.

Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν βελτιστοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο έχουν ως αποτέλεσμα οι ναυτιλιακές εταιρείες να μπορούν να ενεργούν σύμφωνα με τις συστάσεις σχεδιασμού ταξιδιών με σαφή εικόνα των εμπορικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με τη ZeroNorth, αυτές οι εξελίξεις σημαίνουν ότι οι αποφάσεις για τα δρομολόγια των πλοίων θα συνδεθούν ακόμη πιο στενά με την επιτυχημένη εμπορική απόδοση και την απόδοση βιωσιμότητας, πέρα από τη διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων.

Ο θετικός αντίκτυπος της βελτιστοποίησης με την ενσωματωμένη δρομολόγηση καιρού στην εμπορική απόδοση θα γίνει πιο σημαντικός καθώς η βιομηχανία θα μεταβεί σε καθαρότερα καύσιμα.

Τα αυξημένα έσοδα θα επιτρέψουν στη βιομηχανία να διαχειριστεί τη μετάβασή της σε πιο ακριβά, εναλλακτικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, επειδή κάθε τόνος καυσίμου που εξοικονομείται μέσω του πλεονεκτήματος δρομολόγησης των καιρικών συνθηκών σε κάθε ταξίδι αντιπροσωπεύει περισσότερα χρήματα που μπορεί να διοχετεύσει ο κλάδος για την υιοθέτηση καθαρών καυσίμων.

Ο Søren Christian Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, δήλωσε: «Όποιος ασχολείται με τη λειτουργία του πλοίου γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η επιλογή του δρομολόγιου ανάλογα με τον καιρό.

Σήμερα, όμως, θέλουμε να επισημάνουμε τον μεταβαλλόμενο ρόλο της δρομολόγησης του καιρού και πώς τα διασυνδεδεμένα δεδομένα και οι τεχνολογίες μπορούν να επιτρέψουν στον κλάδο μας να σκεφτεί πέρα από την επίτευξη περιθωρίων ασφαλείας και να χρησιμοποιήσει τον καιρό με το πλήρες εμπορικό του πλεονέκτημα σε κάθε διαδρομή.

Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε μια κατακερματισμένη εικόνα όπου ο καιρός χρησιμοποιείται για την επίλυση αρκετών διαφορετικών στόχων. Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Τα δεδομένα έχουν ωριμάσει σε σημείο όπου οι προηγμένες, ολοκληρωμένες τεχνολογίες μπορούν πραγματικά να παρέχουν μια σαφή εικόνα της πραγματικότητας που αντιμετωπίζει ένα πλοίο στους ωκεανούς.

Καθώς η επιλογή του δρομολογίου με βάση τον καιρό γίνεται ευκολότερη και οι λειτουργίες γίνονται πιο συνδεδεμένες, έχουμε καθήκον να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε βελτιστοποιημένες διαδρομές που μειώνουν τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και βελτιώνουν την εμπορικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τα κέρδη που χρειάζεται ο κλάδος μας για να προωθήσουμε τη μετάβαση σε μια πράσινη βιομηχανία.

Η πλατφόρμα Optimize της ZeroNorth έχει πλέον τη δρομολόγηση καιρού ενσωματωμένη αυτόματα στις προτάσεις σχεδιασμού ταξιδιών της. Αυτό σημαίνει ότι κάθε διαδρομή που δημιουργεί η Optimize λαμβάνει αυτόματα υπόψη καιρικούς παράγοντες για την ασφάλεια και την εμπορική πορεία και υπολογίζει με διαφάνεια τον αντίκτυπο του CO2 και του USD.

Με τη μεταφορά σχετικών δεδομένων σε μία πλατφόρμα, πολλοί προμηθευτές δεν απαιτούνται πλέον για την επίτευξη των ίδιων αποτελεσμάτων και οι χειριστές μπορούν να συνεργαστούν με τη ZeroNorth και να χρησιμοποιήσουν την Optimize για να διατηρήσουν την ασφάλεια, να ελέγξουν τον καιρό, να βελτιώσουν τα έσοδα και να μειώσουν το CO2 ταυτόχρονα. Με τη χρήση της Optimise, οι χειριστές έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό ενός πλοίου και να δημιουργήσουν ένα βελτιστοποιημένο σχέδιο ταξιδιού που μπορεί να εκτελεστεί από τους πλοιάρχους κάνοντας απλώς κλικ σε ένα κουμπί.

Επιπλέον, αυτές οι συστάσεις βασίζονται επίσης στα κορυφαία ψηφιακά μοντέλα του κλάδου, διασφαλίζοντας ότι οι συμβουλές δρομολόγησης του καιρού είναι διασυνδεδεμένες με την πραγματική απόδοση του πλοίου.

Η ZeroNorth λανσάρει επίσης μια νέα υπηρεσία παροχής συμβουλών για τον καιρό 24/7. Η συμβουλευτική ομάδα για τον καιρό αποτελείται από έμπειρους εμπειρογνώμονες που είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να υποστηρίξουν τους πελάτες - συμπεριλαμβανομένων των χειριστών και των πλοιάρχων - για την πλοήγηση σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πλοίο. Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει μετεωρολόγους, πλοίαρχους ναυτικούς και εμπειρογνώμονες δρομολόγησης, προσφέρει συμβουλές κατά τη φάση σχεδιασμού του ταξιδιού, καθώς και για συγκεκριμένες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου δρομολογίου.

ZeroNorthλήψη των ναυτιλιακών αποφάσεωνΚΑΙΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα