Yeni Safak: Στα σκαριά η κατασκευή τουρκικού ναυστάθμου στην Αμμόχωστο

Την κατασκευή ναυστάθμου στα κατεχόμενα της Κύπρου και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο σχεδιάζει η τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σκοπός της κατασκευής είναι να καλυφθούν οι «αυξημένες ανάγκες» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού λόγω και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η οριστική απόφαση για την κατασκευή της ναυτικής βάσης αναμένεται να ληφθεί εντός ολίγων εβδομάδων και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες μελέτες,

ενώ οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο χρόνο με τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ, Ισραήλ και Γαλλία να αποκτήσουν στρατιωτικές βάσεις στη Νότια Κύπρο ήταν αποτελεσματικές.

Η Yeni Safak επισημαίνει ακόμα ότι σκοπός της Τουρκίας είναι να έχει στη διάθεσή της έναν ακόμη σταθμό στη Μεσόγειο εκτός της ναυτικής βάσης Ακσάζ, όπου θα σταθμεύουν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αλλά και τα υποβρύχια και θα διασφαλίζεται ο εφοδιασμός τους.

ΤΟΥΡΚΙΑναύσταθμοςΚΥΠΡΟΣΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣναυτική βάσηΑνατολική Μεσόγειος
Keywords
Τυχαία Θέματα