Wall: Συνεχίζουν οι πτωτικές τιμές λόγω φόβου περί νομισματικής πολιτικής

17:52 6/1/2022 - Πηγή: Reporter

Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ ήταν ασταθές στις αρχές της συνεδρίασης την Πέμπτη 6/1, κυμαινόμενο γύρω από τη γραμμή κέρδους, καθώς οι ανησυχίες για τον πιθανό ρυθμό και την κλίμακα της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve μειώθηκαν ως ένα βαθμό.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones αυτή τη στιγμή φαίνεται να υποχωρεί παρά την αρχική του ενίσχυση, κατά 0,39% και διαμορφώνεται στις 36.265,15 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,25% στις 4.688,88 μονάδες

και ο Nasdaq χάνει 0,63% στις 15.004,7 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι, ο Nasdaq είχε τη χειρότερη μέρα του εδώ και 11 μήνες την Τετάρτη, υποχωρώντας πάνω από 3%. Ο S&P είχε επίσης υποχωρήσει σχεδόν 2% και ο Dow είχε ξεφύγει από την ίδια πορεία μόνο λόγω της βαρύτερης στάθμισης των χρηματοοικονομικών μετοχών, για τους οποίες η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων είναι κάτι που συνήθως επικροτεί.

Η αγορά είχε αναστατωθεί από τις προτάσεις στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Δεκέμβριο, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την πανδημία θα μπορούσε να έρθει στις αρχές του Μαρτίου και ότι, επιπλέον, ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed πιέζουν ήδη για αντιστροφή στις αγορές ομολόγων που στήριξαν τη ρευστότητα της αγοράς και τη διάθεση ανάληψης κινδύνων τα τελευταία δύο χρόνια.

Wall StreetΣΥΣΦΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣFED
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα