Wall: Μικτή εικόνα ενόψει Μπάιντεν και Fed

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα την Τετάρτη 28/4 περιμένοντας δηλώσεις τόσο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν όσο και από τον πρόεδρο της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

Ο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει μια μεγάλη αύξηση των κοινωνικών δαπανών, κυρίως για τη φροντίδα των παιδιών και την προσχολική και κοινοτική εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο. Οι δαπάνες πρόκειται να χρηματοδοτηθούν, σε ένα ποσοστό, μέσω υψηλότερων φόρων επί των κερδών κεφαλαίου, κάτι που έχει περιστασιακά

επηρεάσει τις τιμές των μετοχών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, δεν αναμένεται να πει κάτι εντυπωσιακά νέο μετά την τελευταία συνάντηση πολιτικής της Fed. Ωστόσο θα δώσει την δική του ερμηνεία για το ράλι στα εμπορεύματα τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες, το οποίο πολλοί αναλυτές - αλλά όχι (ακόμη) η Fed - βλέπουν ως προοίμιο για υψηλότερο πληθωρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38% στις 33,854.23 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19% στις 4,194.60 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει μείωση 0,04% στις 13,954.64 μονάδες.

WallΗΠΑΤζο ΜπάιντενFED
Keywords
Τυχαία Θέματα