Wall Street: Θετικό άνοιγμα παρά τη συνηθισμένη ολίσθηση ενόψει εορτών

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται κατά το άνοιγμα της Τετάρτης 22/12, το χρηματιστήριο των ΗΠΑ, παρά την συνηθισμένη ολίσθηση της αγοράς πριν από τις διακοπές, απουσία σημαντικών ειδήσεων.

Οι αγορές είχαν σημειώσει άνοδο την Τρίτη αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε να μην ανακοινώσει νέους περιορισμούς λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων της Covid-19, αλλά να αυξήσει τα τεστ. Η κίνηση αυτή, ενίσχυσε τις εντυπώσεις ότι η ασθένεια έρχεται στο τέλος της και δεν θα οδηγήσει πλέον

σε μεγάλη οικονομική αναστάτωση.

Νωρίτερα, η τελευταία αναθεώρηση των μεγεθών του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου απέτυχε να προκαλέσει πάταγο, παρά τη μικρή προς τα πάνω αναθεώρηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3%. Ο πληθωρισμός των βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αναθεωρήθηκε επίσης ελαφρά για το τρίμηνο, στο 4,6% από 4,5%, υπενθυμίζοντας τις πιέσεις στις τιμές που έχουν εκτοπίσει τον κορονοϊό ως τον υπ' αριθμόν ένα παράγοντα κινδύνου της αγοράς.

Ο Oren Klachkin της Oxford Economics σημείωσε ότι τα εταιρικά κέρδη ήταν χαμηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, αλλά εξακολουθούν να σημειώνουν ρεκόρ το τρίμηνο, ενώ τα περιθώρια κέρδους έφτασαν το 12,6% του ΑΕΠ, το υψηλότερο από το 2012. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το υψηλότερο κόστος εργασίας και τα ασθενέστερα κέρδη παραγωγικότητας θα επιβαρύνουν τα εταιρικά περιθώρια κέρδους το επόμενο έτος.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,22% και στις 35.569,91 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,28% στις 4.662,14 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει ανοδική πορεία κατά 0,27% στις 15.383,1 μονάδες.

Wall Streetπανδημίαγιορτές
Keywords
Τυχαία Θέματα