Wall Street: Θετικά μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα φέρνουν νέα ρεκόρ

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones μάλιστα να διαπραγματεύεται σε επίπεδα ρεκόρ με το «καλησπέρα» σας. Ώθηση στους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου δίνουν αφενός τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, αφετέρου τα αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου ορισμένων εταιρειών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,66% στις 33.952,59 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,67% στις 4.152,20 μονάδες και ο

τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,04% στις 14.002,21 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 193.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου, φτάνοντας στις 576.000 από 769.000 που ήταν μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές ανέμεναν 700.000 νέους ανέργους.

Παράλληλα, θετικότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Πιο συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχτηκαν κατά 9,8% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2020. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 6,1%.

Αύξηση 1,4% σημείωσε τον Μάρτιο και η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ μετά την πτώση του Μαρτίου κατά 2,6% λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών τον συγκεκριμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Federal Reserve. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street έκαναν λόγο για άνοδο 2,7%.

Στις επιμέρους μετοχές, η Citigroup κατά ενισχύεται 2%, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, με ισχυρά έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.

Εξίσου θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Bank of America (BofA), με αποτέλεσμα η μετοχή της τράπεζας να ξεκινά τη συνεδρίαση με κέρδη 1%. Τα καθαρά κέρδη της BofA αυξήθηκαν στα $7,56 δισ. ή 86 σεντς ανά μετοχή, από $3,54 δισ. ή 40 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγορές 25 δισ. δολαρίων

Τέλος, κέρδη 3% καταγράφει η μετοχή του ανταλλακτήριου κρυπτονομισμάτων Coinbase, μετά το χθεσινό «ντεμπούτο» στη Wall Street.

επιδόματα ανεργίαςλιανεμπόριοβιομηχανική παραγωγήBank of AmericaCitigroupCoinbase
Keywords
Τυχαία Θέματα