Wall Street: Πτωτικές τάσεις μετά από πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει σήμερα (4/12) η Wall Street, μετά από πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,31% στις 36.132,51 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί, επίσης, κατά 0,72% στις 4.561,63 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχει απώλειες 1,07% στις 14.151,05 μονάδες, καθώς οι επενδυτές πουλούν, πλέον, τις μετοχές των Big Tech, που, φέτος, ήταν πρωταγωνιστές

στα κέρδη.

Καθώς οι μετοχές αρχίζουν να πέφτουν, το Bitcoin έσπασε το φράγμα των $41.000, σημειώνοντας υψηλό 19 μηνών. Η άνοδος αυτή οδήγησε σε σημαντικά κέρδη τις Marathon Digital και Riot Platforms που είδαν άλμα 11,39% και 12,45% αντίστοιχα, καθώς και τις Coinbase και Microstrategy, οι οποίες σημειώνουν κέρδη 7,61% και 7,60% αντίστοιχα.

Οι κινήσεις της Δευτέρας σηματοδοτούν την πρώτη υποχώρηση μετά από μια ισχυρή περίοδο στην αγορά, καθώς οι επενδυτές μελετούσαν την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Μέχρι την Παρασκευή, ο Dow Jones σημείωσε το πρώτο κερδοφόρο σερί 5 εβδομάδων από το 2021, με άνοδο 9,4% μέσα στο έτος, ο S&P 500, το 2023, έχει παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 20%, ενώ ο Nasdaq έχει κέρδη 37%.

Η ανάκαμψη των μετοχών ξεκίνησε τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να αναμένουν μειώσεις επιτοκίων με το νέο έτος. Η πεποίθηση αυτή διατηρήθηκε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός πως ο Jerome Powell, πρόεδρος της Fed, είπε πως «είναι νωρίς για μια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής».

Ο Νοέμβριος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας και για τους τρεις βασικούς δείκτες, ωστόσο μία πτώση ήταν αναμενόμενη, καθώς, σύμφωνα με αναλυτές, μετά από ισχυρά ράλι στο τέλος του έτους, πάντα ακολουθεί μια «αμφισβήτηση».

#Wall_Street #nyse #χρηματιστήριο_Νέας_Υόρκης
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-ptotikes-taseis-meta-apo-pente-diadochikes-evdomades-kerdon.htm
Τυχαία Θέματα