Wall Street: «Νευρική» Παρασκευή με το βλέμμα στις εκλογές

Έντονη νευρικότητα επικράτησε σήμερα στη Wall Street, μετά από ένα τετραήμερο ανοδικό ράλι, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση στις αμερικανικές εκλογές.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν ανέτρεψε τα δεδομένα σε Τζόρτζια και Πενσυλβάνια και βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη του προεδρικού χρίσματος. Ενστάσεις διατυπώνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής τον άδειασε με ανάρτησή του στο twitter.

Στα

οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αυξήθηκαν κατά 638.000 οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 6,9%, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να «θεραπεύεται» παρά την αύξηση των κρουσμάτων.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% στις 28,323.40 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,04% στις 3,509.04 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,04% στις 11,895.23 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ανά τον κόσμο να δημιουργεί ανησυχίες για τη ζήτηση. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 4,3% στα 37,14 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, το αμερικανικό αργό έκλεισε με κέρδη 3,8%. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 3,6% στα 39,45 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδες, κατέγραψε άνοδο 4%.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Παρασκευή, διευρύνοντας τα κέρδη του και ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα του από τον Ιούλιο. Έτσι, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό σημείωσε την Παρασκευή άνοδο 0,3% στα 1.951,70 δολάρια ανά ουγγιά, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 3,8%, που είναι η καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τις 31 Ιουλίου.

Παράλληλα, κέρδη κατέγραψε και το ασήμι, παράδοσης Δεκεμβρίου, που ενισχύθηκε σήμερα κατά 1,9% και έκλεισε στα 25,662 δολάρια ο μετρικός τόνος, που είναι και υψηλό δύο εβδομάδων. Σε εβδομαδιαία βάση το ασήμι έγραψε κέρδη 8,5%, που είναι η καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τις 7 Αυγούστου.

Wall StreetDow JonesNasdaqΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα