Wall Street: Κέρδη με το βλέμμα στραμμένο στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη (14/1) οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Ώθηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δίνει και η πιθανότητα ενός πιθανού νέου μεγάλου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης, καθώς και τα θετικά νέα από το πεδίο του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ,

ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει ένα πακέτο τόνωσης που μπορεί να αγγίξει τα 2 τρισ. δολαρίων και το οποίο θα περιλαμβάνει αύξηση των επιταγών των 600 δολαρίων, παράταση του υψηλότερου επιδόματος ανεργίας και στήριξη στις τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, άλμα σημείωσαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 181.000 στις 965.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 789.000. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη του Μαρτίου.

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,48% και διαπραγματεύεται στις 31.209,04 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,32% στις 3.822,08 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει κατά 0,50% στις 13.195,02 μονάδες.

Wall StreetΤζο ΜπάιντενΟΡΚΩΜΟΣΙΑδημοσιονομική τόνωσηνέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑαύξηση επιταγών
Keywords
Τυχαία Θέματα