Wall Street: Ήπια άνοδος εν αναμονή ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

17:19 8/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ανοδικά κινείται στη συνεδρίαση της Δευτέρας (8/4) η Wall Street, μετά από μία εβδομάδα με απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,15% στις 38.964,14 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή άνοδο 0,04% στις 5.206,03 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,15% στις 16.274,13 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,3%, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο του 2023. Ο S&P 500 έχασε σχεδόν 1%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις αρχές

Ιανουαρίου. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,8%, κλείνοντας την τέταρτη αρνητική του εβδομάδα σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

Ωστόσο, η συνεδρίαση της Παρασκευής έκλεισε με θετικό πρόσημο, μετά την έκθεση για την απασχόληση. Η εκπληκτική αύξηση των μισθοδοσιών έδωσε στους επενδυτές την ελπίδα ότι η ισχυρή οικονομία θα μπορούσε να συνεχίσει να στηρίζει την αύξηση των εταιρικών κερδών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί αυξάνονται σταθερά και οι συνολικές μισθοδοσίες ξεπερνούν τον πληθωρισμό, γεγονός που θα κρατήσει τους Αμερικανούς να ξοδεύουν το 2024 και να τροφοδοτούν την οικονομία προς τα εμπρός», δήλωσε ο Bill Adams, επικεφαλής οικονομολόγος της Comerica Bank.

Για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πόσο επιτυχής ήταν η μάχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά του πληθωρισμού, οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία τις μετρήσεις για τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού του Μαρτίου, αυτήν την εβδομάδα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ΔΤΚ, που αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, σημείωσε άνοδο 0,3% τον περασμένο μήνα και 3,5% σε ετήσια βάση.

«Η Fed δεν φαίνεται να ενοχλείται από την ισχυρή άνοδο της απασχόλησης. ... Ο πληθωρισμός, όμως, είναι ένα μεγαλύτερο ζήτημα και είναι επιτακτική ανάγκη τα στοιχεία για τις τιμές του Μαρτίου (CPI, PPI, PCE) να δείξουν ότι η αποπληθωριστική διαδικασία επανέρχεται σε τροχιά», δήλωσε σε σημείωμά του ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge.

Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν, επίσης, την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και των τιμών του πετρελαίου. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε σχεδόν 20 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας περίπου στο 4,4%. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων, άγγιξε τα 87 δολάρια.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-ipia-anodos-en-anamoni-anakoinoseon-gia-ton-plithorismo.htm
Τυχαία Θέματα