Wall Street: Επιστροφή στις απώλειες παρά το ανοδικό ξεκίνημα

Απώλειες καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, αν και ξεκίνησαν δυναμικά τη συνεδρίαση της Τρίτης. Οι δείκτες έχασαν τα κέρδη τους και συνεχίζουν σε πτωτική τροχιά, μετά το χθεσινό κραχ εξαιτίας της παγκόσμιας έξαρσης του κοροναϊού.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,01% στις 27.677,20 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,00% στις 3.193,60 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει κατά 1,15% και

διαμορφώνεται στις 9.115,07 μονάδες.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την ανοδική εκκίνηση, τα κυριότερα χρηματιστήρια γύρισαν στα αρνητικά πρόσημα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού στη Γηραιά Ήπειρο. Παράλληλα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν μικτά πρόσημα, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei να καταγράφει απώλειες άνω του 3%.

Παράλληλα, σε ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, με τον χρυσό να σημειώνει τη μεγάλη πτώση (-1,26%), μετά το ξέφρενο ανοδικό ράλι των τελευταίων ημερών, που είχε οδηγήσει την τιμή του σε υψηλά επταετίας.

Τέλος, σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη Wall Street. Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το χρηματιστήριο μετοχών των ΗΠΑ θα καταρρεύσει, αν χάσει τις προεδρικές εκλογές. «Αν δεν κερδίσω, θα δείτε ένα κραχ που δεν έχετε δει ποτέ άλλοτε», τόνισε.

ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπκραχκοροναϊός
Keywords
Τυχαία Θέματα