Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις εν αναμονή των πρακτικών της Fed

17:11 4/1/2023 - Πηγή: Reporter

Ήπια ανοδικά κινούνται οι σημαντικότεροι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης (04/01), με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,32% στις 33.241,13 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,43% στις 3.844,54 μονάδες και ο Nasdaq παρουσιάζει άνοδο 0,44% στις 10.425,02 μονάδες.

Σήμερα, το κλίμα στις αγορές είναι εμφανώς βελτιωμένο, καθώς έχει ενισχυθεί

από τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά μεγέθη και τις ελπίδες για μια ισχυρότερη ανάπτυξη.

Οι αμερικανικές μετοχές ξεκίνησαν το 2023 με χαμηλά επίπεδα, καθώς οι ανησυχίες για τα αυξανόμενα επιτόκια, ο υψηλός πληθωρισμός και οι φόβοι για ύφεση συνέτριψαν τις ελπίδες ότι η Wall Street θα μπορούσε να ξεκινήσει το νέο έτος με θετικό τόνο.

Απόψε, οι επενδυτές θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τις προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, καθώς η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

«Είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσουμε να στοιχηματίζουμε στην αλλαγή πολιτικής της Fed. Αυτό θα καταστήσει δύσκολο το περιβάλλον για τις μετοχές» τόνισε ο Έντ Μόγια, αναλυτής της Oanda, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί το εύρος των βασικών επιτοκίων στο 4,25%- 4,5%.

Μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Apple και Tesla σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, ανακτώντας τις απώλειες από την Τρίτη, όταν οι δύο μετοχές επιβαρύνουν την ευρύτερη αγορά.

Η Apple σημείωσε άνοδο 1,26% στις αρχές των συναλλαγών της Τετάρτης, αφού διολίσθησε περισσότερο από 3% μια μέρα νωρίτερα. Η Tesla σημείωσε άνοδο 3,6% αφού υποχώρησε περισσότερο από 12% σε χαμηλό 52 εβδομάδων την Τρίτη.

Wall StreetδείκτεςFEDπρακτικά
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα