Wall Street: Έκλεισε την εβδομάδα με ρεκόρ του Dow Jones

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη σημερινή (21/7) συνεδρίαση και την εβδομάδα η Wall Street με το Dow Jones σε ρόλο οδηγού, να σημειώνει 10 σερί θετικές συνεδριάσεις, κάτι που είχε να γίνει από τον Αύγουστο του 2017.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε οριακά κέρδη ύψους 0,01% στις 35.228 μονάδες.

Μικρά κέρδη κατέγραψε και ο S&P 500 με άνοδο 0,03% στις 4.536 μονάδες, με τον Nasdaq αντίθετα να διολισθαίνει κατά 0,22% στις 14.032 μονάδες.

Έτσι, απολογιστικά για την

εβδομάδα, ο Dow κατάφερε να κερδίσει 2,3%, ο S&P περίπου 1% και ο Nasdaq 0,4%.

Ανισσοροπίες στον Nasdaq

Η αστάθεια στον τεχνολογικό δείκτη, ήταν κάτι αναμενόμενο, δεδομένου ότι είχε ανακοινωθεί από τον Ιούνιο, ότι τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, θα τεθεί σε εφαρμογή μια αναδιάρθρωση του Nasdaq, μέσα από μια αναδιανομή των ποσοστών που αναλογούν στις 100 εταιρείες του δείκτη.

Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά το «ράλι» που κατέγραψαν από τις αρχές του 2023 κάποιες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Microsoft, η Apple, η Nvidia, η Amazon και η Tesla, με αποτέλεσμα βάσει της μεθοδολογίας που εφαρμόζει ο Nasdaq να έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τα όρια που εφαρμόζονται.

Ενδεικτική της δυναμικής των κερδών η επόμενη εβδομάδα

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε για μια ακόμα συνεδρίαση στα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου, με τον αναλυτή της Barclays, Emmanuel Cau, να αναφέρει σε σημείωμα της Παρασκευής, ότι «Συνολικά, τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου φαίνονται αρκετά καλά ώστε οι αγορές μετοχών να κινηθούν προς το παρόν υψηλότερα».

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο ενδεικτική της ευρείας δυναμικής των κερδών, δεδομένου ότι θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα περίπου το 50% των εισηγμένων.

Αγωνία και για τη Fed

Στην αναμονή βρίσκεται το επενδυτικό κοινό για το ύψος των επιτοκίων, αν και θεωρείται δεδομένο ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 25 μ.β μετά τη συνεδρίαση στις 26 Ιουλίου.

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας μετά το καλοκαίρι.

Εβδομαδιαία κέρδη για πετρέλαιο και χρυσό

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου με τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης να κλείνουν στα 77,07 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας σήμερα, άνοδο 1,42 δολαρίων/βαρέλι ή 1,9%.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, τα συμβόλαια του αργού ενισχύθηκαν κατά 2,3%

Παράλληλα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων έκλεισαν την Παρασκευή στα 1.966,60 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας μικρή πτώση 0,2% ή 4,30 δολαρίων/ουγγιά.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,1%, ενώ από τις αρχές Ιουλίου καταγράφει κέρδη 1,9% και οδεύει προς την καλύτερη μηνιαία του επίδοση από τον Μάρτιο.

Dow JonesWall StreetNasdaqμετοχέςδείκτες
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-ekleise-tin-evdomada-me-rekor-tou-dow-jones.htm
Τυχαία Θέματα