Wall Street: Απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής

Πτώση καταγράφει η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης (14/3), μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό χονδρικής.

Ο Dow Jones χάνει 0,17% στις 38.976,33 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,30% στις 5.150,05 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημειώνει πτώση 0,36% στις 16.118,87 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους επενδυτές να επιλέγουν μετοχές τεχνολογίας, όπως αυτές της Apple και της Microsoft,

με τις δύο εταιρείες να κερδίζουν 0,90% και 1,78%, αντίστοιχα. Η Robinhood σημειώνει άνοδο 6,99%, ενώ αντίθετα η νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Fisker καταγράφει βουτιά 50,33%, καθώς η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία προσέλαβε συμβούλους αναδιάρθρωσης για να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο πτώχευσης. Η Nvidia υποχωρεί κατά 3%.

Στα μάκρο της ημέρα, ο δείκτης τιμών παραγωγού του Φεβρουαρίου, ένα μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής, αυξήθηκε κατά 0,6% τον περασμένο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,3%. Ο βασικός ΔΤΠ, που εξαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,3%.

Μέχρι στιγμής, οι ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό και τη διατήρηση υψηλών επιτοκίων έχουν μειωθεί στην αγορά, όμως οι επενδυτές ενδέχεται να επανεξετάσουν την επιρροή των στοιχείων του πληθωρισμού στις αποφάσεις τις Fed σχετικά με τα επιτόκια, κάτι που μπορεί να επιβραδύνει το ράλι των μετοχών.

Η σημερινή έκθεση για τον PPI, προσφέρει τα τελευταία σημαντικά οικονομικά στοιχεία μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που έχει οριστεί για τις 19-20 Μαρτίου. Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε στο CNBC ότι συγκροτεί μια ομάδα επενδυτών για την εξαγορά της ByteDance, μητρικής εταιρείας της εφαρμογής TikTok, αν κάτι τέτοιο καταστεί απαραίτητο.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-apoleies-meta-ta-stoicheia-gia-ton-plithorismo-chondrikis.htm
Τυχαία Θέματα