Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα παρά το ρεκόρ θανάτων λόγω κορονοϊού

17:25 8/4/2020 - Πηγή: Reporter

Σημάδια αντίδρασης δείχνουν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους τρεις βασικούς δείκτες μετά το χθεσινό πτωτικό γύρισμα, που υπέστη η Wall Street στο φινάλε της συνεδρίασης.

Οι επενδυτές προσπαθούν να αντισταθούν στις πιέσεις, που ασκεί το νέο παγκόσμιο ρεκόρ χειρότερου ημερήσιου απολογισμού θανάτων στις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν 2.000 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν στις ΗΠΑ τις προηγούμενες 24

ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση μέχρι χθες Τρίτη στις 20:30 (03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό στον κόσμο αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Παρ’ όλα αυτά, στο πεδίο των συναλλαγών της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,86% και διαπραγματεύεται στις 22.849,72 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,93% στις 2.684,22 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,04% στις 7.968,61 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σε πτωτική τροχιά παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από την άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup. Παράλληλα, μικτή ήταν η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας.

Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές, ο Economist Intelligence Unit (EIU), σε έκθεσή του, προβλέπει ότι ο κορονοϊός θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση, πιο βαθιά σε σύγκριση με το ΑΕΠ που χάθηκε στην πιστωτική κρίση του 2008.

Στο ίδιο μοτίβο, σύμφωνα με τους πρόδρομους δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τον Μάρτιο, η δραστηριότητα στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση, που έχει σημειωθεί ποτέ.

ΗΠΑθάνατοςκορονοιόςEIUΟΟΣΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα