WSJ: Ο Πριγκόζιν ήθελε να συλλάβει Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Δημοσίευμα της Wall Street Journal έχει πληροφορίες σχετικά με τους στόχους του ηγέτη της παραστριωτικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Προγκόζιν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανταρσίας του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ο Πριγκόζιν σχεδίαζε να προχωρήσει στη σύλληψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Βαλερί Γερασίμοφ.

Η WSJ

επικαλείται υπηρεσίες πληροφοριών και αξιωματούχους που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Οι πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα εκτιμούν ότι το σχέδιο του ηγέτη της Wagner είχε καλές πιθανότητες για να πετύχει ωστόσο από την στιγμή που η FSB ενημερώθηκε για τις κινήσεις του οδήγησαν εμπόδισαν τον αιφνιδιασμό του Πριγκόζιν.

Μάλιστα το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν αποκλείεται ο Πριγκόζιν να είχε ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες του τον διαβόητο στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν.

Τελικά, παρότι κατέλαβε το Ροστόβ που είναι το κέντρο των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας δεν κατάφερε να υλοποιήσει το σχέδιό του και τελικά έκανε πίσω για να βρεθεί τελικά "εξόριστος" στη Λευκορωσία.

ΠΡΙΓΚΟΖΙΝΣοϊγκούΡωσίαανταρσία
Keywords
Τυχαία Θέματα