Vivartia: Οι μέτοχοι εγκρίνουν την πώληση στο CVC Capital

Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 οι μέτοχοι της σημερινής Vivartia καλούνται σε έκτακτη συνέλευση για να εγκρίνουν την μεταβίβαση της εταιρείας Vivartia στο αμερικανικό fund CVC Capital Partners.

H συμφωνία μεταξύ της μητρικής MIG

και του αμερικανικού fund είναι συνολικής αξίας 600 εκατ. ευρώ και είχε κλείσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με την διοίκηση της Marfin Investment Group να συμφωνεί στη μεταβίβαση της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στο αμερικανικό fund.

Το τίμημα, για το 100% της Vivartia είχε συμφωνηθεί στα 175 εκατ. ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ το όφελος για την MIG είναι διπλό καθώς εκτός του ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία της τα 175 εκατ., παράλληλα επιτεύχθηκε παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία, η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC και η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα απαλλάξει την MIG από ένα βάρος δανείων ύψους 425 εκατ. προς τη τράπεζα Πειραιώς.

Ωστόσο τα θυγατρικά σήματα (Goody's, Everest, Flocafe, La Pasteria κ.α.) της Vivartia λόγω της κατάρρευσης του κλάδου (και του νέου lockdown που επήλθε στην Aττική) θα χρειαστούν, άμεσα, περισσότερα κεφάλαια για την στήριξή τους που θα πρέπει πλέον ο νέος ιδιοκτήτης να επωμισθεί και να ενισχύσει.

ANΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Vivartia Συμμετοχών ΑΕΕΓΣfundCVC Capital PartnersMIG
Keywords
Τυχαία Θέματα