Vitex: Επενδύσεις 6,6 εκατ. ευρώ- Το πλάνο της επόμενης μέρας

Νέες επενδύσεις και έμφαση σε καινοτόμες παρεμβάσεις στην παραγωγή ώστε να απαντά στη ζήτηση για προϊόντα απαραίτητα για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων σχεδιάζει η Vitex ώστε να συνεχίσει σε θετική ρότα το 2022.

Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά οικοδομικών χρωμάτων και με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες με τα προϊόντα Vitex, VitexTherm (εξωτερικής θερμομόνωσης) και Hermes (υγρομόνωσης)

η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία από το Μάρτιο του 2022 το νέο εργοστάσιό της για παραγωγή σοβάδων εξωτερικής θερμομόνωσης στον Ασπρόπυργο.

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις της μητρικής εταιρείας σε πάγιο εξοπλισμό ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ποσοστό 11,8% επί των πωλήσεων.

Παράλληλα η εταιρεία έχει "χτίσει" αποθέματα κάνοντας ουσιαστικά hedging ώστε να κρατήσει τιμές και κερδοφορία σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν προ ημερών οι πωλήσεις της Vitex το 2021 διαμορφώθηκαν σε 58,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 14,5% και σε απόλυτη αξία 8,43 εκατ. ευρώ. Τα αποθέματα ως ποσοστό επί των πωλήσεων διαμορφώθηκαν στο 23% και συνολικά το 2021 τα αποθέματα ανήλθαν σε 13,5 εκατ. ευρώ. Το EBITDA προ ανόργανων αποτελεσμάτων διαμορφώθηκε σε 6,3 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,14 εκατ. ευρώ από 5,2 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου διαμορφώθηκε σε 15,96 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη δάνεια προς πωλήσεις να διαμορφώνεται σε 27,44%.

Σημειώνεται ότι η Vitex διαθέτει ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης όπου απασχολεί 17 επιστήμονες. Αποτέλεσμα έρευνας είναι το "Vitex with VAIRO", χρώμα τοίχων με αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, το οποίο αδειοδοτήθηκε από τον Ε.Ο.Φ. (Οκτώβριος 2021) και επίσης διαθέτει άδεια κυκλοφορίας από αντίστοιχους φορείς σε άλλες 8 ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώνεται επίσης ότι εντός του έτους 2021, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και έγινε το λανσάρισμα της υποαλλεργικής σειρά χρωμάτων "VITEX CARE". Επίσης, η μητρική εταιρεία συνέχισε να πιστοποιεί προϊόντα με τα συστήματα αξιολόγησης πράσινων κτιρίων, με μειωμένο ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα ή και συστήματα που δίνουν έμφαση στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία, π.χ LEED, BREEAM, WELL, SKA Rating, French HQE κ.α..

Γιώργος Αλεξάκης

VITEXΕπενδύσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Vitex, Επενδύσεις 66,Vitex, ependyseis 66