UBS: Η bear market θα παραμείνει στο επίκεντρο το 2023

18:57 4/1/2023 - Πηγή: Reporter

Για το ενδεχόμενο διατήρησης της bear market στις αγορές, προειδοποιεί με τη σειρά της και η UBS, τονίζοντας ότι το 2023 αναμένεται να κινηθεί σε παρόμοιες γραμμές με το περασμένο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία έκθεσή της, η UBS σημειώνει ότι το 2023 ενέχει τον κίνδυνο παραμονής της bear market, ωστόσο τονίζει πως θα υπάρξουν

και ορισμένες αγοραστικές ευκαιρίες.

Μάλιστα, η επενδυτική τράπεζα συντάσσεται με τις μέχρι τώρα προβλέψεις άλλων αναλυτών, και αναμένει περισσότερο «οικονομικό πόνο» το 2023. Στην έκθεσή της τονίζεται ότι το πρόβλημα θα είναι εντονότερο στην Ευρώπη, η οποία κινδυνεύει να εμφανίσει ακόμη και αρνητικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ.

Σημαντικές ευκαιρίες

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, η UBS τονίζει πως οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε ορισμένες «έξυπνες» αγοραστικές κινήσεις εντός των επόμενων έξι έως δώδεκα μηνών.

Για την τράπεζα, οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν τις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες έχουν υποχωρήσει αισθητά όλους τους προηγούμενους μήνες και επομένως, αποτελούν την ιδανική ευκαιρία εντός του 2024.

Όσον αφορά στα ομόλογα, η UBS δηλώνει «bullish» για το 2023, χωρίς ωστόσο να περιμένει μια αισθητή υποχώρηση των αποδόσεων.

Τέλος, για την αγορά συναλλάγματος οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν τις ευκαιρίες για το ιαπωνικό γεν, χάρη στα πρώτα βήματα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

UBSμετοχέςΟΜΟΛΟΓΑΤΡΑΠΕΖΕΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα