UBS-Ελβετική κυβέρνηση: Συμφωνία για κάλυψη ζημιών της Credit Suisse

13:07 9/6/2023 - Πηγή: Reporter

Συμφωνία για την κάλυψη ζημιών από την εξαγορά της Credit Suisse ανακοίνωσαν σήμερα (9/6) η UBS και η ελβετική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία θα ολοκληρωθεί επισήμως το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα την 12η Ιουνίου.

Η συμφωνία θα οδηγήσει την ελβετική κυβέρνηση να καλύψει ζημίες έως και 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά τov «γάμο» της Credit Suisse

από την UBS.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το deal αίρει ένα από τα τελευταία εμπόδια στην εξαγορά ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία διαμεσολαβήθηκε από την κυβέρνηση τον Μάρτιο, καθώς η Credit Suisse όδευε προς χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η UBS θα αναλάβει τα πρώτα 5 δισεκατομμύρια φράγκα ζημιών, ενώ η κυβέρνηση θα αναλάβει τα επόμενα 9 δισεκατομμύρια φράγκα. Το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει κυρίως δάνεια, παράγωγα, παλαιά περιουσιακά στοιχεία και δομημένα προϊόντα από τη μη βασική μονάδα της Credit Suisse, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Για να καταστεί δυνατή η εξαγορά, η κυβέρνηση χορήγησε στην UBS εγγύηση για τυχόν απώλειες που προκλήθηκαν κατά την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse. Η εγγύηση θα τεθεί σε ισχύ μόνο εάν οι ζημίες από τη ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα και περιοριστούν συνολικά στα 9 δισεκατομμύρια» διεμήνυσε η κυβέρνηση της Ελβετίας.

UBSCredit Suisseχρέηεξαγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα