UBS: Αναβαθμίζει σε «neutral» τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

Η ελβετική τράπεζα UBS προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, σε «neutral» από «sell» προηγουμένως, επικαλούμενη το μειωμένο ρίσκο κεφαλαιακής ανεπάρκειας.

Ειδικότερα, σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Αυγούστου, η ελβετική επισημαίνει ότι ο pro forma δείκτης CET1 της τράπεζας

βελτιώθηκε σημαντικά στο β' τρίμηνο στο 11,6%, καθοδηγούμενος από τα κέρδη, τα μη πραγματοποιηθέντα κεφαλαιακά κέρδη και την ανακούφιση του σταθμισμένου ως προς τον κίνδυνο ενεργητικού (από την πρόσφατη τροποποίηση της διαχείρισης λογισμικού).

Ως αποτέλεσμα, η UBS θεωρεί ότι ο κίνδυνος μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) έχει μειωθεί σημαντικά. Στην αποτίμησή της, εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψιν ένα κεφαλαιακό έλλειμμα 0,4 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η UBS μειώνει την τιμή-στόχο, στα 1,40 ευρώ από 1,44 ευρώ, επικαλούμενη της ελαφρώς χαμηλότερη διαρθρωτική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, τα 1-2 τρίμηνα καθυστέρησης στις τιτλοποιήσεις των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την τράπεζα από το 1/3 των προβληματικών δανείων καθώς και τις προβλέψεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Κοιτάζοντας μπροστά, η UBS εκτιμά ότι καταλύτες για την Τράπεζα Πειραιώς είναι η σχεδιαζόμενη τιτλοποίηση NPE αξίας 7 δισ. ευρώ και ο μετασχηματισμός της βασικής δραστηριότητας.

Τράπεζα Πειραιώς ελβετική τράπεζα UBSSELLσύσταση μετοχήςαναβάθμισηΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥμετασχηματισμόςΤιτλοποίηση
Keywords
Τυχαία Θέματα