Tesla: Κατείχε bitcoin αξίας $2 δισ. στα τέλη του 2021

20:09 7/2/2022 - Πηγή: Reporter

Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα (7/2) ότι κατείχε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin στα τέλη του περασμένου έτους.

Η εταιρεία αγόρασε συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin το 2021. Το κρυπτονόμισμα ολοκλήρωσε τη χρονιά με άνοδο σχεδόν 60%, (πάνω από 46.000 δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου).

Η Tesla αποδέχτηκε για λίγο

το bitcoin ως επιλογή πληρωμής, αλλά σταμάτησε τον Μάιο λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών. Θεωρεί πως η εξόρυξή του επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον.

Η Tesla δεν υπολογίζει το bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο της αγοράς, που σημαίνει ότι επηρεάζει τα κέρδη μόνο όταν αγοράζει ή πουλά το νόμισμα. Ως εκ τούτου, η πτώση της αξίας του bitcoin δεν θα πρέπει να επηρεάσει τα κέρδη, εφόσον η Tesla δεν έχει εκποιήσει καμία από τις συμμετοχές της.

Η Tesla κατέγραψε ζημίες αξίας 101 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021 από την επένδυσή της σε bitcoin, επικαλούμενη πτώση της αξίας του κρυπτονομίσματος. Η Tesla πρόσθεσε ότι πραγματοποίησε κέρδη 128 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την πώληση μέρους των συμμετοχών της τον περασμένο Μάρτιο. Συνολικά, η Tesla κέρδισε 27 εκατομμύρια δολάρια στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων της κατά τη διάρκεια του έτους, που καταγράφηκε ως αρνητική απώλεια στην αναδιάρθρωση και σε άλλα έξοδα.

TeslaBitcoinCryptoκρυπτονομίσματακρυπτονόμισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα