Tesla: Ανάκληση οχημάτων λόγω ελαττώματος στον «αυτόματο πιλότο»

Η Tesla ανακαλεί πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα, εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot, στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να εγκαταστήσει νέους μηχανισμούς ασφαλείας, καθώς ρυθμιστική αρχή ασφαλείας δήλωσε ότι το υπάρχον σύστημα εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια, αναφέρει το Reuters.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ερευνά την εταιρεία

για περισσότερα από δύο χρόνια ώστε να προσδιορίσει εάν τα οχήματα της Tesla διασφαλίζουν επαρκώς ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το Autopilot είναι προσεκτικοί και ασφαλείς.

Η μεγαλύτερη ανάκληση που έκανε ποτέ η Tesla φαίνεται να καλύπτει σχεδόν όλα τα οχήματά της στους δρόμους των ΗΠΑ. Η Tesla ανακοίνωσε, σχετικά με την ανάκληση, ότι το λογισμικό του Autopilot «μπορεί να μην επαρκεί για την πρόληψη της κακής χρήσης από τον οδηγό» και θα μπορούσε να αυξήσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η αναπληρώτρια διαχειριστής του NHTSA, Ann Carlson, τον Αύγουστο, είχε δηλώσει στο Reuters ότι είναι «πολύ σημαντικό τα συστήματα παρακολούθησης των οδηγών να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν υπερβολική εμπιστοσύνη στην τεχνολογία».

Το σύστημα Autopilot της Tesla επιτρέπει στα αυτοκίνητα να οδηγούν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα στη λωρίδα τους, ενώ το Enhanced Autopilot μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή λωρίδας στους αυτοκινητόδρομους, αν και δεν το κάνει αυτόνομα. Ένα στοιχείο του Αυτόματου πιλότου είναι και το Autosteer, το οποίο διατηρεί μια καθορισμένη ταχύτητα ή απόσταση και κρατά το όχημα στη λωρίδα του.

Η Tesla διαφωνεί με την ανάλυση του NHTSA, ωστόσο, σκοπεύει να αναπτύξει μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air που «θα ενσωματώσει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις σε αυτούς που υπάρχουν ήδη στα επηρεαζόμενα οχήματα, ώστε να ενθαρρύνουν περισσότερο τον οδηγό να αναλαμβάνει την ευθύνη της οδήγησης όποτε το Autosteer είναι σε λειτουργία.

Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί ανάκληση οχημάτων και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

#Tesla #ανάκληση_οχημάτων #αυτόματος_πιλότος #ΕΛΑΤΤΩΜΑ
Keywords
Αναζητήσεις
tesla-anaklisi-ochimaton-logo-elattomatos-ston-aftomato-piloto.htm
Τυχαία Θέματα
Tesla, Ανάκληση,Tesla, anaklisi