StealthGas: Ανάχωμα στην πανδημία η υψηλή ρευστότητα

Με ρευστότητα 42,6 εκατ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί κατά 25 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους αντιμετωπίζει την πανδημία η StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή, Χάρη Βαφειά.

Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε έσοδα ύψους 34,4 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 4 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Κύρια αιτία της πτώσης η μείωση του στόλου κατά τέσσερα πλοία.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3 εκατ. δολάρια έναντι 2 εκατ. δολαρίων πέρυσι, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 16,5

εκατ. δολάρια από 17,1 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται, ότι κατά το πρώτο τρίμηνο, το 98% του στόλου ήταν ναυλωμένο, ενώ το 69% έχει εξασφαλίσει χρονοναυλώσεις για το υπόλοιπο έτος.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Michael Jolliffe δήλωσε:

«Τo πρώτο τρίμηνο του 2020 ξεκίνησε αρκετά ελπιδοφόρα για την απόδοση και την κερδοφορία της εταιρείας. Πράγματι, είμαστε ικανοποιημένοι που δημιουργήσαμε καθαρά κέρδη περίπου 3 εκατ. δολαρίων, με πολύ μεγάλη κάλυψη του στόλου. Ωστόσο, το ξέσπασμα του κορονοϊού έχει τρομάξει όχι μόνο τις ναυτιλιακές αγορές, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Το μέλλον διέπεται από ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με τη ζήτηση LPG. Βραχυπρόθεσμα, η αγορά έχει επιδεινωθεί και παρότι η εταιρεία είναι αρκετά προστατευμένη λόγω των ναυλώσεων και του χαμηλού χρέους, δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για πόσο καιρό ακόμα η πανδημία θα είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια ανησυχία, επηρεάζοντας σοβαρά τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων μπορεί να εμφανιστεί τον χειμώνα και η StealthGas υιοθετεί ήδη αμυντική στάση, για να ξεπεράσει αυτήν την καταιγίδα όσο ομαλότερα γίνεται».

Η StealthGas διαθέτει στόλο 50 πλοίων, εκ των οποίων τα 46 είναι LPG carriers, τρία MR product tankers και ένα Aframax μεταφοράς αργού.

StealthgasΧάρης ΒαφειάςLPGκορονοιόςΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
StealthGas, Ανάχωμα,StealthGas, anachoma