Spiegel: Σαμποτάζ με συμμετοχή κρατικών παραγόντων στους αγωγούς Nord Stream

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας (ΒΚΑ) «βλέπει» στοχευμένη ενέργεια σαμποτάζ στην οποία συμμετείχαν κρατικοί παράγοντες όσον αφορά στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel που επικαλείται επιστολή της ΒΚΑ, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας δεν έχει ακόμη στη διάθεσή της στοιχεία σχετικά με τον αυτουργό του σαμποτάζ, ωστόσο η δράση

κρατικού παράγοντα φαίνεται πιθανή.

Παράλληλα, σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες παραπέμπουν σε σαμποτάζ, αλλά δεν σχολίασε αν κρατικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για το σαμποτάζ κατά των αγωγών Nord Stream.

Στην επιστολή, την οποία επικαλείται το Spiegel, η BKA προειδοποιεί επίσης για το ενδεχόμενο νέων πράξεων σαμποτάζ κατά κρίσιμης σημασίας υποδομών, αναφέροντας ότι μπορεί να υπάρξουν σαμποτάζ «σε αυξανόμενη κλίμακα ποσοτικά και, εν δυνάμει, ποιοτικά».

Η BKA αναφέρει στην επιστολή ότι επιθέσεις μπορεί να εκδηλωθούν κατά γραμμών ηλεκτροδότησης ή αγωγών φυσικού αερίου, καθώς και κατά υπεράκτιων τερματικών σταθμών LNG ή ανεμογεννητριών.

Nord StreamSpiegelΕΚΡΗΞΕΙΣΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα