Shenzen: Παρέλαβε το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς LNG με μικρό βύθισμα

Το πλοίο «DAPENG PRINCESS», που διαθέτει μεταφορική ικανότητα 80.000 κ.μ. και βύθισμα 8,5 μ., παραδόθηκε στην κινεζική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Shenzen Gas από το ναυπηγείο Hudong Zhongua.

Nα σημειωθεί ότι το πλοίο είναι το πρώτο πλοίο μεταφοράς LNG που κατασκευάστηκε ειδικά για το φυσικό αέριο της Shenzen.

Η κατασκευάστρια εταιρεία

αναφέρει ότι το πλοίο αυτό έχει το μικρότερο βύθισμα από όλα τα ίδια πλοία της κατηγορίας του στον κόσμο, κάτι που το καθιστά κατάλληλο τόσο για τη διέλευση από ποτάμια όσο και από τη θάλασσα.

Λόγω του βυθίσματος του, αναμένεται να είναι σε θέση να εισέλθει στη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ και στη λεκάνη του ποταμού Περλ κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.

Τα χαρακτηριστικά του Dapeng Princess

Το πλοίο έχει μήκος 239,4 μέτρα, πλάτος 36,6 μέτρα και βύθισμα 8,5 μέτρα. Το πλοίο διαθέτει κινητήρες διπλού καυσίμου IMO Tier III, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν με LNG και Marine Gas Oil. Μπορεί να μεταφέρει 80.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθιστώντας το το μεγαλύτερο μεταφορέα ποταμού-θαλάσσης στον κόσμο.

Το DAPENG PRINCESS ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές του στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Οι δεξαμενές φυσικού αερίου του πλοίου είναι κατασκευής της γαλλικής εταιρείας GTT, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα συγκράτησης φυσικού αερίου.

Τέλος, το πλοίο έχει ταξινομηθεί από τον Κινεζικό νηογνώμονα China Classification Society (CCS) και τον Αμερικανικό νηογνώμονα American Bureau of Shipping (ABS).

SHENZENπλοίο μεταφοράς LNGΒΥΘΙΣΜΑΚΙΝΕΖΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα