Shell: Αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου LNG κατά 6% το 2021

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια συμπερασματική οπτική για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) από τη Shell, το παγκόσμιο εμπόριο LNG αυξήθηκε κατά 6% σε 380 εκατομμύρια τόνους το 2021 εν μέσω περιορισμών προσφοράς και ασταθών τιμών.

Η Shell λέει ότι αυτές οι συνθήκες (αύξηση

των περιορισμών ζήτησης και προσφοράς) προκάλεσαν τις τιμές LNG να παραμείνουν ασταθείς καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Οι τιμές έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Οκτώβριο του 2021. Αυτό συνέβη όταν η Ευρώπη, με επίπεδα ρεκόρ χαμηλών αποθηκευτικών αποθεμάτων, αγωνίστηκε να εξασφαλίσει φορτία LNG για το χειμώνα.

Η αστάθεια υπογράμμισε την ανάγκη για μια πιο στρατηγική προσέγγιση για την εξασφάλιση αξιόπιστης και ευέλικτης προσφοράς. Η Shell λέει ότι ένα χάσμα προσφοράς-ζήτησης LNG πρόκειται να εμφανιστεί στα μέσα της δεκαετίας του 2020. Αυτό εφιστά την προσοχή στην ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις για την αύξηση της προσφοράς και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης LNG, ειδικά στην Ασία.

«Καθώς οι χώρες αναπτύσσουν ενεργειακά συστήματα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και επιδιώκουν στόχους καθαρών μηδενικών εκπομπών, η εστίαση σε καθαρότερες μορφές αερίου και μέτρα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές θα βοηθήσει το LNG να παραμείνει αξιόπιστη και ευέλικτη πηγή ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Wael Sawan από τη Shell.

Οι εξαγωγές LNG αυξήθηκαν το 2021 παρά τα προβλήματα. Οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της αύξησης των εξαγωγών με ετήσια αύξηση 24 εκατομμυρίων τόνων. Επίσης, αναμένεται να γίνουν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο το 2022.

Από την άλλη πλευρά, η Κίνα και η Νότια Κορέα ηγήθηκαν της αύξησης της ζήτησης LNG το 2021. Η Κίνα αύξησε τις εισαγωγές της LNG κατά 12 εκατομμύρια τόνους σε 79 εκατομμύρια τόνους. Ως εκ τούτου, ξεπέρασε την Ιαπωνία και έγινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο.

Το 2021 οι Κινέζοι αγοραστές LNG υπέγραψαν μακροπρόθεσμα συμβόλαια για περισσότερους από 20 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Συνολικά, η παγκόσμια ζήτηση LNG αναμένεται να υπερβεί τους 700 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2040, αύξηση 90% σε σχέση με τη ζήτηση το 2021. Η Ασία πρόκειται να καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης.

Το LNG αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο για την περαιτέρω χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Για παράδειγμα, η Βραζιλία τριπλασίασε τις εισαγωγές LNG κατά τη διάρκεια του 2021, καθώς ο επίμονος ξηρός καιρός οδήγησε σε ασθενέστερη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Shell LNGυγροποιημένο φυσικό αέριο
Keywords
Τυχαία Θέματα