Scope Ratings: Δημοσιονομικά ευάλωτη η Ελλάδα σε περίπτωση οικονομικού σοκ

22:16 7/2/2020 - Πηγή: Reporter

Τις χώρες, που διατρέχουν τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό κίνδυνο σε περίπτωση ενός οικονομικού ή χρηματοοικονομικού σοκ, παρουσίασε σε έρευνά του ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings.

Σύμφωνα με το διεθνή οίκο, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία είναι μεταξύ των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Παράλληλα, θεωρεί το Βέλγιο και τη Γαλλία

ως δημοσιονομικά ευάλωτα κράτη.

Η Scope Ratings εκτίμησε ποσοτικά ποια θα ήταν η επίδραση στο ισοζύγιο ενός αντίξοου οικονομικού και χρηματοοικονομικού σεναρίου, συνδυάζοντας ποσοτικές μεταβλητές για τον δημοσιονομικό κίνδυνο με αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους στο δυσμενές σενάριο.

Η ανάλυση του οίκου αξιολόγησης «δείχνει ότι κάποιες χώρες, τα δημοσιονομικά των οποίων επλήγησαν περισσότερο στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης χρέους του ευρώ παραμένουν συγκριτικά σε μεγαλύτερο κίνδυνο, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες χώρες της περιοχής», λέει ο Levon Kameryan, αναλυτής της Scope Ratings.

ΙταλίαΙσπανίαΕυρωπαϊκή Ενωσηχρηματοπιστωτικη κριση
Keywords
Τυχαία Θέματα