Rik Daems:Χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «φάρο» στην τήρηση των δημοκρατικών προτύπων!

11:50 8/1/2021 - Πηγή: Reporter

Εκφράζοντας το σοκ και την ανησυχία του για τους τέσσερις θανάτους κατά τη διάρκεια των χθεσινών γεγονότων στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Rik Daems, προχώρησε, σε μήνυμα του, υπό το βάρος της «συγκίνησης» και στην υπερβολή να χαρακτηρίσει τις ΗΠΑ «φάρο» για την τήρηση των δημοκρατικών προτύπων!

Αντιδρώντας στην «επίθεση κατά της δημοκρατίας»

στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Συνέλευσης, την χαρακτήρισε ως «επίθεση στη δημοκρατία από εξτρεμιστικό όχλο, που υποκινήθηκε από ψευδείς ισχυρισμούς και ανεύθυνες δηλώσεις στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση «η δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα επικρατήσει στις ΗΠΑ, θα αποκατασταθεί και θα γίνει σεβαστή από την υπεύθυνη ηγεσία», αλλά επεσήμανε ότι ο αμερικανικός πολιτικός κόσμος δεν μπορεί απλά να επιστρέψει στην «καθημερινότητα ως συνήθως», καθώς αυτό σημαίνει σιωπηρή παραδοχή της εγκληματικής συμπεριφοράς των ισχυρών.

Τόνισε ακόμη ότι «η ρητορική μίσους, οι εκκλήσεις για βία και η υποκίνηση εξέγερσης για την ανατροπή της δημοκρατίας είναι από τη φύση τους εγκληματικές πράξεις και πρέπει να αντιμετωπιστούν με αυστηρή και σκληρή δράση».

Σημειώνοντας ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν καθεστώς παρατηρητή στο Συμβούλιο της Ευρώπης από το 1995 και πρέπει να διατηρήσουν τις κοινές μας αξίες λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, κατέληξε λέγοντας ότι «Η δημοκρατία σε αυτό το μεγάλο έθνος δεν θα παρασυρθεί, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι ο φάρος για την τήρηση των δημοκρατικών προτύπων».

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Rik DaemsΗΠΑΣυμβούλιο της Ευρώπης
Keywords
Τυχαία Θέματα