Reuters: Η Alphabet αξιολογεί το ενδεχόμενο εξαγοράς της HubSpot

09:10 5/4/2024 - Πηγή: Reporter

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, είναι σε συζητήσεις με τους συμβούλους της σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την HubSpot, μια εταιρεία λογισμικού διαδικτυακού μάρκετινγκ με αγοραία αξία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τις τελευταίες ημέρες, στελέχη της εταιρείας έχει συναντηθεί

με επενδυτικούς συμβούλους της Morgan Stanley σχετικά με μια πιθανή προσφορά για την HubSpot. Έχουν συζητήσει πόσο θα πρέπει να προσφέρει η εταιρεία και αν οι αντιμονοπωλιακές αρχές θα επέτρεπαν μια τέτοια σύνδεση, αναφέρουν πηγές του Reuters. Η Alphabet δεν έχει υποβάλει ακόμη προσφορά στην HubSpot και δεν είναι βέβαιο ότι θα το κάνει, δήλωσαν οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο ανωνυμίας.

Εάν η Alphabet προχωρήσει σε προσφορά, θα πρόκειται για ένα σπάνιο παράδειγμα μιας μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας που επιχειρεί μια μεγαλεπήβολη συμφωνία εν μέσω αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου του κλάδου, υπό την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η ενδεχόμενη εξαγορά θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Alphabet.

«Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική της, η HubSpot δε σχολιάζει φήμες ή εικασίες. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην οικοδόμηση μιας σπουδαίας επιχείρησης και στην εξυπηρέτηση των πελατών μας», δήλωσε εκπρόσωπος της HubSpot. Η Alphabet και η Morgan Stanley δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Μια συμφωνία για την εξαγορά της HubSpot θα διευρύνει την έκθεση της Google στην αναπτυσσόμενη αγορά του λογισμικού διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), επιτρέποντάς της να αξιοποιήσει μια ευρύτερη βάση εταιρικών πελατών που επενδύουν στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Θα ήταν επίσης μια ευλογία για την επιχείρηση υπολογιστικού νέφους της Google, η οποία επιδιώκει να μειώσει το ανταγωνιστικό της χάσμα με τους αντιπάλους της, Microsoft και Amazon.

#Alphabet #HUBSPOT #εξαγορά #πρόταση_εξαγοράς #Morgan_Stanley #ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΙ_ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
reuters-i-alphabet-axiologei-to-endechomeno-exagoras-tis-hubspot.htm
Τυχαία Θέματα