Rebound στις ασιατικές αγορές μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση

Στήριγμα στα μέτρα που ετοιμάζουν οι κεντρικές τράπεζες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην οικονομία βρίσκουν σήμερα οι αγορές της Ασίας, οι οποίες ανακάμπτουν μετά την κατάρρευση της Τρίτης. Ανοδικά και το πετρέλαιο με κέρδη που ξεπερνούν το 7%.

Ο πανικός που επικράτησε στις χθεσινές πωλήσεις αποτελεί σήμερα παρελθόν, αφού οι προβλέψεις για συντονισμένες ενέργειες από τις κεντρικές τράπεζες

με στόχο την στήριξη της οικονομίας, τώρα που βάλλεται από τον κορονοϊό, έδωσαν τεχνική ώθηση στις αγορές της Ασίας. Η Wall Street βρέθηκε χθες σε συνθήκες κραχ, αφού χρειάστηκε και 15λεπτη διακοπή της συνεδρίασης ως... ηρεμιστικό.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε δήλωσή του ότι κάνει «σημαντικά βήματα για να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία έναντι της επίπτωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Την ίδια στιγμή, το πετρέλαιο πραγματοποιεί ράλι ανόδου, καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μείωση της παραγωγής, ενώ το σενάριο για διακανονισμό μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν «κρατικούς παράγοντες» για χειραγώγηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, τονίζοντας ότι οι «ενέργειές τους συνέβαλαν σε μια μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου».

Στην Ασία τώρα, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1%.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ανεβαίνει κατά 1,06% στις 19.840,50 μονάδες.

Ο δείκτης Shanghai Composite κερδίζει 1,54% στις 2.989,13 μονάδες.

Ο CSI αυξάνεται κατά 1,81% στις 4.069 μονάδες και ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 1,68% στις 25.452 μονάδες.

Ο Kospi ενισχύεται κατά 0,55% στις 1.965,49 μονάδες, ενώ ο ASX σημειώνει άνοδο 1,54% στις 2.988,49 μονάδες.

Στην αγορά του πετρελαίου, το αμερικανικό αργό κερδίζει 6,97% στα 33,30 δολάρια ανά βαρέλι. Το μπεντ «σκαρφαλώνει» στο +7,45% στα 36,92 δολάρια ανά βαρέλι.

Χαρά Κάνδηλα

ασιατικές αγορές
Keywords
Τυχαία Θέματα