Realme: Οι στόχοι για την Ελληνική αγορά-Στρατηγική και νέα λανσαρίσματα

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελληνική αγορά η εταιρεία τεχνολογίας realme με κινήσεις τόσο στην αγορά κινητών τηλεφωνικών συσκευών όσο και με διεύρυνση της γκάμας προϊόντων που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου, η realme σχεδιάζει να λανσάρει στην ελληνική αγορά τηλεοράσεις στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αλλά και tablet και laptop

στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Παράλληλα η κινεζική εταιρεία η οποία χαρακτηρίζεται ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand κινητών στην Ευρώπη λανσάρει την πρώτη premium σειρά smartphones real me 9 Pro Series, στοχεύοντας να αποσπάσει μερίδια από την αγορά των πιο ακριβών συσκευών, έχοντας ήδη κατακτήσει μια ισχυρή θέση στις χαμηλότερες κατηγορίες τιμών.

“Στη νέα της σειρά η realme συνεχίζει να εξερευνά μια φανταστική εμπειρία εικόνας, καθιστώντας την κάμερα ναυαρχίδα προσβάσιμη σε όλους. Με το realme 8 Pro, σκεφτήκαμε ξανά τι θα μπορούσε να είναι μια κύρια κάμερα όσον αφορά την ανάλυση” ανέφεραν τα στελέχη της εταιρίας κατά την παρουσίαση τονίζοντας τα εξής: “Καθώς οι μηχανικοί φωτογραφικών μηχανών μας συγκεντρώθηκαν για το 9 Pro+, η κύρια ερώτηση που θέσαμε στους εαυτούς μας ήταν, τι θα γινόταν αν μια κάμερα smartphone μπορούσε να τραβήξει εξαιρετικές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό; Έχοντας αυτό κατά νου, σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε μια νέα τεχνολογία απεικόνισης στην κύρια κάμερα που είναι γενιές μπροστά από άλλα smartphone της κατηγορίας της. Το ονομάζουμε Τεχνολογία Απεικόνισης ProLight. Για να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες σε οποιαδήποτε περίσταση και κατάσταση βρίσκεστε, η τεχνολογία απεικόνισης ProLight χρησιμοποιεί έξυπνα τον μεγάλο αισθητήρα απεικόνισης, συνδυάζοντάς τον με προηγμένους ψηφιακούς αλγόριθμους μείωσης θορύβου και ένα σύστημα διπλής σταθεροποίησης.”

Μερίδια αγοράς

Σημειώνεται ότι ήδη η realme έχει κατακτήσει την τέταρτη θέση στη εγχώρια λίστα με τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone από άποψη πωλήσεων τεμαχίων, ενώ ποντάρει για ακόμη πιο ψηλά έχοντας υψηλή διαθεσιμότητά των 5G smartphones. Αυτό ειδικά σε μια συγκυρία με ελλείψεις που παρατηρούνται διεθνώς αποτελεί ένα δυνατό “χαρτί” για τη realme.

Αναλυτικά με βάση όσα ανέφεραν τα εν Ελλάδι στελέχη της εταιρίας, στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 και βάσει sell-in (πωλήσεις που πραγματοποιούνται από την κατασκευάστρια στους μεταπωλητές), η realme βρέθηκε στην 3η θέση. Την ίδια στιγμή, βάσει της GfK και για το ίδιο τρίμηνο, στο sell-out (πωλήσεις από τους μεταπωλητές στους καταναλωτές), βρέθηκε στην 4η θέση. Στους operators το μερίδιο αγοράς έφτασε στο 6% και στο retail στο 7%, με πιο «δυνατούς» Cosmote και Κωτσόβολο. «Είμαστε νούμερο 4 σταθερά, ελπίζω στο 1o τρίμηνο να το κρατήσουμε» τόνισε. Άλλωστε, στην ίδια θέση βρίσκεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στην Πολωνία είχε φτάσει και στην τρίτη.

Τέλος, σημειώνεται πως μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 αναμένεται και η ανάπτυξη της ελληνικής ιστοσελίδας της realme. Υπενθυμίζεται ότι η realme εισήλθε επισήμως στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο του 2020 και σύντομα κατάφερε ειδικά στην γκάμα τιμών περί των 200 ευρώ να έχει ισχυρή άνοδο.

Επίσημη παρουσίαση

Στο μεταξύ η εταιρία ανακοίνωσε την παρουσίαση της σειράς GT2 – των realme GT2 και realme GT2 Pro- στις 28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη στο MWC 2022. Το realme GT2 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνατον Ιανουάριο ως το πρώτο κινητό που φέρει τον τελευταίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 το 2022. Το realme GT2Pro θα είναι, επίσης, το πρώτο κινητό με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται από την εταιρία, “ως η πιο εμβληματική σειρά που έγινε ποτέ, η realme προσδοκά να φέρει σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως ότι πιο καινοτόμο τεχνολογικά, μπαίνοντας δυναμικά στην high-end αγορά και όντας στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. «Είναι πάντα ένα μοναδικό συναίσθημα το να προσφέρεις στους χρήστες παγκοσμίως κάτι νέο και συναρπαστικό, και το GT2 Pro απογειώνει τη realme σε άλλο επίπεδο.» είπε ο Sky Li, CEO της realme. Η realme κατάφερε, σε διάστημα τριών ετών, να αγγίξει πωλήσεις 100 εκατομμυρίων και να γίνει ένα από τα 6 κορυφαία brands. Η αδιάκοπη αναζήτηση τεχνολογικών και σχεδιαστικών καινοτομιών ήταν πάντα οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ταχείας ανάπτυξης της realme.

Το realme GT 2 Pro έρχεται με τρεις παγκόσμιες καινοτομίες: ένα κάλυμμα στην πίσω όψη από βιοπολυμερές υλικό, μια ευρεία κάμερα 150° και το IFC (Innovation Forward Communications) της realme (η πρώτη εναλλαγή κεραίας HyperSmart ευρείας ζώνης στον κόσμο, ενισχυτή Wi-Fi και 360° NFC) που εξασφαλίζουν μοναδική εμπειρία για τους χρήστες όλου του κόσμου.

Το προφίλ

Η realme είναι μια παγκοσμίως αναδυόμενη εταιρεία τεχνολογίας που αναστατώνει την αγορά smartphone και AIoT, κάνοντας πιο προσιτές τις τεχνολογίες αιχμής που προσφέρει στους καταναλωτές της. Παρέχει μια σειρά από smartphones και lifestyle συσκευές τεχνολογίας με κορυφαίες προδιαγραφές, απαράμιλλη ποιότητα και design που καθορίζει τις τάσεις των νέων.

Ιδρύθηκε από τον Sky Li το 2018 και καθοδηγούμενη από το σλόγκαν "Dare to Leap", η realme είναι η 6η μεγαλύτερη εταιρεία smartphone στον κόσμο και έχει γίνει ένας από τους 5 κορυφαίους προμηθευτές smartphone σε 18 αγορές παγκοσμίως μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Γιώργος Αλεξάκης

μερίδια αγοράςπροφίλΠαρουσίασηκινητά τηλέφωναrealmesmartphones
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα