Placement Πειραιώς: Εξετάζεται η πώληση ολόκληρου του ποσοστού του ΤΧΣ

Το Δημόσιο εξετάζει την πώληση του συνόλου του ποσοστού 27%, κυριότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στην Τράπεζα Πειραιώς στις αρχές Μαρτίου, ανέφερε σήμερα (22/2) σύμφωνα με πηγή του Reuters κοντά στην διαδικασία.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλούς ξένους επενδυτές», δήλωσε στο Reuters μια δεύτερη πηγή με γνώση του θέματος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Τράπεζα

Πειραιώς, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, έχει χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολάρια), γεγονός που σημαίνει ότι το ελεγχόμενο από το κράτος ΤΧΣ θα μπορούσε να πουλήσει το μερίδιό του για περισσότερα από 1 δισ. ευρώ.

Έχοντας διοχετεύσει περίπου 50 δισ. ευρώ στον τομέα, το ΤΧΣ άρχισε να μειώνει τις συμμετοχές του σε τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες το περασμένο φθινόπωρο.

Το Reuters σημειώνει επίσης ότι αυτή θα είναι η τέταρτη κατά σειρά πώληση εκ μέρους του ΤΧΣ, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου κατά την κρίση μεταξύ 2008 και 2018.

Προηγουμένως είχε προχωρήσει στην πώληση ποσοστού 20% που κατείχε στην Εθνική Τράπεζα, 9,4% στην Alpha Bank τον περασμένο Νοέμβριο και ενός μικρότερου ποσοστού στη Eurobank τον Οκτώβριο.

#Τράπεζα_Πειραιώς_ #Reuters
Keywords
Αναζητήσεις
placement-peiraios-exetazetai-i-polisi-oloklirou-tou-posostou-tou-tchs.htm
Τυχαία Θέματα