Performance Shipping: Σε θετικό έδαφος τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

Σε τροχιά κερδοφορίας επέστρεψε το τρίτο τρίμηνο του 2020 η Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 389.000 δολάρια το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι ζημιών 18,1 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Τα έσοδα από ταξίδια και χρονοναυλώσεις ανήλθαν στα 9,5 εκατ. δολάρια από 6,3 εκατ. δολάρια πέρυσι. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στο ενισχυμένο μέσο ημερήσιο

ισοδύναμο χρονοναύλωσης στα aframaxes. Ειδικότερα, έφτασε στα 15.990 δολάρια έναντι 12.915 δολαρίων.

Ο CEO της ναυτιλιακής, κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλος σχολίασε:

«Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, παρά την επιδείνωση στους ναύλους των δεξαμενόπλοιων, διατηρηθήκαμε σε κερδοφόρα πορεία με τα τέσσερα aframaxes του στόλου μας. Στα μέσα του τρέχοντος τριμήνου, η ναυλαγορά βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω της μειωμένης ζήτησης και της μικρότερης παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Έχουμε μία νέα ομάδα διαχείρισης, μία νέα επιχειρηματική στρατηγική και ξεκινήσαμε μία τριμηνιαία πολιτική μερισμάτων, στοχεύοντας, παράλληλα, σε χαμηλή μόχλευση. Εξασφαλίσαμε, επίσης, ένα πρόσθετο δάνειο για την αναχρηματοδότηση τμήματος του υφιστάμενου χρέους μας και αποκτήσαμε το πέμπτο aframax. Θεωρούμε ότι το χαμηλό βιβλίο παραγγελιών, σε συνδυασμό με τη σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου, θα έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερους ναύλους στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η Performance Shipping απέκτησε το tanker, τύπου aframax, Kalamas, κατασκευής 2011, από την Pleiades Shipping της οικογένειας Περατικού, ενώ προχώρησε σε δανειακή σύμβαση, ύψους 31,5 εκατ. δολαρίων με την Τράπεζα Πειραιώς.

Performance Shipping Ανδρέας ΜιχαλόπουλοςΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑtankersaframax
Keywords
Τυχαία Θέματα