Oι τράπεζες... αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αποδοχή, ακόμα και από τους πλέον... δύσπιστους, όπως οι τράπεζες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδύσεις των συγκεκριμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στον τομέα, συχνά ειδικά σε εταιρείες κρυπτογράφησης, αυξάνονται, ένα σαφές σημάδι ότι το αίσθημα των τραπεζών προς τον κόσμο των ψηφιακών στοιχείων αλλάζει ριζικά.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όπως επισημαίνει το Cryptonomist, οι μεγάλες

επενδυτικές τράπεζες θεωρούσαν το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα ως απλά κερδοσκοπικά προϊόντα χωρίς εγγενή αξία. Τώρα, ωστόσο, τόσο η JP Morgan όσο και η Goldman Sachs δημιούργησαν πρόσφατα επενδυτικά προϊόντα για τους πελάτες τους ειδικά σε κρυπτονομίσματα.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι μία τράπεζα, η United Overseas Bank, η δεύτερη εταιρεία που έκανε τις περισσότερες επενδύσεις σε εταιρείες blockchain και κρυπτογράφησης την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022, μετά τη μητρική της Google, Alphabet.

Αλλά και άλλες μεγάλες τράπεζες όπως η Commonwealth Bank of Australia, η BNY Mellon και η Morgan Stanley έχουν επίσης όλες αυξήσει σημαντικά την εμπλοκή τους με τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ενώ η Citigroup και η Goldman Sachs έχουν διατηρήσει λίγο πολύ τις θέσεις τους.

CRYPTONOMISTκρυπτονομίσματαΤΡΑΠΕΖΕΣΕπενδύσειςBitcoinblockchain
Keywords
Τυχαία Θέματα