Nvidia: Σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία

16:15 7/4/2024 - Πηγή: Reporter

Η Nvidia σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία, σε συνεργασία με τον τοπικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών Indosat Ooredoo Hutchison, καθώς η αγαπημένη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας συνεχίζει την επέκτασή της στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας

Πληροφοριών της Ινδονησίας, Budi Arie Setiadi, η νέα εγκατάσταση θα εδρεύει στην πόλη Σουρακάρτα στην επαρχία Central Java και θα ενισχύσει τις τοπικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και τα ψηφιακά ταλέντα.

Τον περασμένο μήνα, η Indosat ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμη να ενσωματώσει την αρχιτεκτονική τσιπ επόμενης γενιάς της Nvidia, Blackwell, στην υποδομή της, με «στόχο να ωθήσει την Ινδονησία σε μια νέα εποχή κυρίαρχης τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικής προόδου». Η Indosat Ooredoo Hutchison είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ινδονησίας μετά τη συγχώνευση, του 2022, μεταξύ της Ooredoo του Κατάρ και της CK Hutchison του Χονγκ Κονγκ.

Η αυξημένη παρουσία της Nvidia στην Ινδονησία αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη επέκταση στη Νοτιοανατολική Ασία, φέτος, καθώς η ζήτηση κέντρων δεδομένων στην περιοχή εκτοξεύεται λόγω της αυξανόμενης ψηφιακής οικονομίας. Τον Ιανουάριο, ο πάροχος τηλεπικοινωνιών της Σιγκαπούρης Singtel ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Nvidia για την ανάπτυξη δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης στα κέντρα δεδομένων σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η Singtel, τον Μάρτιο, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα παρέχει στις επιχειρήσεις της περιοχής πρόσβαση στην πρωτοποριακή ΑΙ υπολογιστική ισχύ της Nvidia εντός του έτους, χωρίς να χρειάζεται οι πελάτες να επενδύσουν και να διαχειριστούν δική τους υποδομή δεδομένων.

Η Νοτιοανατολική Ασία έχει αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας εσόδων για την Nvidia. Από την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ πέρυσι προέκυψε ότι περίπου το 15% ή 2,7 δισ. δολάρια των εσόδων της εταιρείας για το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο προήλθε από τη Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη ακολουθούσε τις ΗΠΑ, οι οποίες παρήγαγαν το 34,77% των εσόδων της Nvidia, την Ταϊβάν με 23,91%,την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, με 22,24% στην κατάταξη των πωλήσεων εκείνου του τριμήνου.

Τα έσοδα από το μικρό αυτό κράτος, εκείνο το τρίμηνο, έδειχναν αύξηση 404,1% από τα 562 εκατομμύρια δολάρια που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τη συνολική αύξηση των εσόδων της Nvidia και καθιστώντας την ως την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας.

Σύμφωνα με την τελευταία «εκρηκτική» έκθεση αποτελεσμάτων τριμήνου της Nvidia, τα κέντρα δεδομένων δημιούργησαν την πλειονότητα των εσόδων της, αποφέροντας στην εταιρεία 18,40 δισ., δολάρια χάρη στον παγκόσμιο ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

#Nvidia #AI #ΚΕΝΤΡΟ_ΤΕΧΝΗΤΗΣ_ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ; #τεχνητή_νοημοσύνη #ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
nvidia-schediazei-ti-dimiourgia-kentrou-technitis-noimosynis-stin-indonisia.htm
Τυχαία Θέματα
Nvidia, Σχεδιάζει, Ινδονησία,Nvidia, schediazei, indonisia