Nestle Ελλάς: Διαχείριση 3 εκατ. αδέσποτων στη χώρα

Η Nestle ενισχύει το αποτύπωμά της στην αναπτυσσόμενη αγορά τροφών για κατοικίδια και αναλαμβάνει κοινωνική δράση για τη διαχείριση των 3 εκατ. αδέσποτων στη χώρα.

Η Nestle έχει ηγετικό μερίδιο σε προϊόντα βρεφικής διατροφής, καφέ, σοκολάτες, δημητριακά πρωινού,αλλά και φυσικό μεταλλικό νερό), με ενοποιημένες πωλήσεις γύρω στα 400 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όμως, από το 2001 με την εξαγορά της Purina η Nestle

κατέστη κορυφαίος παραγωγός τροφών για κατοικίδια. Να σημειωθεί δε ότι το 2024 αποτελεί έτος σταθμό, καθώς η Nestle συμπληρώνει 130 χρόνια παρουσίας στην αγορά, η αξία της οποίας φτάνει τα 150 δισ. δολ..

Στην Ελλάδα κατέχει ηγετικά μερίδια στις τροφές για σκύλους και γάτες. Στο χαρτοφυλάκιο της Purina ανήκουν μερικά από τα πιο γνωστά σήματα της αγοράς καλύπτοντας όλη τη γκάμα της καταναλωτικής ζήτησης, από προϊόντα χαμηλού κόστους μέχρι πιο premium όπως Proplan, Felix, Gourmet, Friskies, One κ.α.. Η εταιρεία έχει παρουσία με τα προϊόντα της σε όλα τα κανάλια διανομής από εξειδικευμένα καταστήματα και καταστήματα ευκολίας, μέχρι διαδίκτυο και σούπερ μάρκετ διατηρώντας στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους λιανέμπορους όπως οι αλυσίδες Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και με εξειδικευμένα δίκτυα όπως τα Pet City.

Με στόχο να συνεισφέρει στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που υπολογίζονται σε περίπου 1,1 εκατ. σκύλους και 1 εκατ. γάτες, η Purina συμπράττει με την οργάνωση Dog's Voice, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί αδέσποτα ζώα σε υπεύθυνες υιοθεσίες και έχει χτίσει εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων (φωτιές, πλημμύρες κ.ο.κ.). Η συνεργασία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης που διοργάνωσαν στα γραφεία της Nestle Hellas η Ελένη Στεφανίδου, Corporate Affairs & ESG Engagement Manager, Nestle Hellas και η Σοφία Δουράτσου, Γενική Διευθύντρια της Purina Petcare για την Ελλάδα, με τη συμμετοχή της Ελένης Δέδε, ιδρύτριας της ΜΚΟ Dogs’ Voice.

Όπως σημείωσε η κ. Δουράτσου η συνεχώς αυξανόμενη ιδιοκτησία κατοικιδίων στην Ελλάδα (φτάνει το 34% του γενικού πληθυσμού και το 67% του αστικού πληθυσμού) υπογραμμίζει την ευθύνη για ενίσχυση της υπεύθυνης κηδεμονίας. Στο πλαίσιο αυτό η Purina συνεργάζεται στενά σε το δίκτυο των συνεργατών της για να προωθήσει την υιοθεσία και την υπεύθυνη κηδεμονία των ζώων. Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται η υποστήριξη των Pet Runners στο δρομικό γεγονός Greece Race for the Cure, εκπαιδεύσεις και δράσεις που προωθούν την υιοθεσία αδέσποτων. Στο προσεχές διάστημα έχει προγραμματίσει μια τέτοια δράση για την Κυριακή, 19 Μαϊου στο The Ellinikon Experience Park, Zen Garden 17.00-21.30.

Γιώργος Αλεξάκης

#Nestle #ΑΒ #Σκλαβενίτης
Keywords
Αναζητήσεις
nestle-ellas-diacheirisi-3-ekat-adespoton-sti-chora.htm
Τυχαία Θέματα