Navios Holdings: Αυξημένα έσοδα το β΄ τρίμηνο- Ικανοποίηση Φράγκου

18:46 6/9/2021 - Πηγή: Reporter

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Holdings Inc, ανακοίνωσε τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο και το α΄ εξάμηνο του 2021.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα του τριμήνου ήταν 143,6 εκατομμύρια δολάρια, από 97,1 εκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Τα κέρδη του β΄ τριμήνου της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν 24,9 εκατομμύρια δολάρια και του α΄ εξαμήνου 25,09 εκατομμύρια δολάρια.

«Η

αγορά ξηρού χύδην είναι ισχυρή, υποστηριζόμενη από τιμές σε διαφορετικούς τύπους πλοίων. Η μέση τιμή χρονοναύλωσης για πλοία μεγέθους Capesize είναι περίπου $50.000 και για πλοία μεγέθους panamax και supramax περίπου $35.000 την ημέρα», δήλωσε η κυρία Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία σημείωσε επιπλέον, πως είναι ικανοποιημένη με τα έσοδα του τριμήνου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα υγιή επιτόκια θα παραμείνουν στο εγγύς μέλλον καθώς η ζήτηση για προϊόντα ξηρού χύδην είναι ισχυρή ενώ η εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζει να έχει προκλήσεις».

Να σημειωθεί ότι η Navios Holdings ελέγχει ένα στόλο 38 πλοίων συνολικής χωρητικότητας ύψους 4,1 εκατομμυρίων dwt. Ο στόλος αποτελείται από 12 πλοία μεγέθους Capesize, 21 μεγέθους Panamax, 4 Ultra-Handymax και 1 Handysize, με μέση ηλικία 8,6 έτη.

τρίμηνοNavios HoldingsΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα