Navigator: Συμφωνία απόκτησης πλοίων 233 εκ. δολαρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navigator Holding, που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, δημιουργεί μια κοινοπραξία με τον κινέζο εταίρο της Greater Bay Gas για την απόκτηση πέντε πλοίων αιθυλενίου τους επόμενους δεκαπέντε μήνες.

Η κοινοπραξία, που ανήκει κατά 60% στη Navigator

και κατά 40% στην Greater Bay Gas, σχεδιάζει να αγοράσει δύο πλοία 17.000 κυβικών μέτρων και τρία πλοία 22.000 κυβικών μέτρων που ναυπηγήθηκαν το 2018 και το 2019 αντίστοιχα από την Equator Fund, τη μητρική εταιρεία της Greater Bay Gas, για περίπου $233 εκατ.

Τα πλοία αντιπροσωπεύουν ολόκληρο τον στόλο του Luna Pool, που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020 από την Navigator, την Greater Bay Gas και την Pacific Gas στη Σιγκαπούρη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Navigator, Mads Peter Zacho, δήλωσε ότι η κοινοπραξία ήταν το φυσικό επόμενο βήμα σε αυτή τη στρατηγική συμμαχία, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση της μέσης ηλικίας του στόλου της εταιρείας και θα επιτρέψει στην Navigator να εκμεταλλευτεί πιο αποτελεσματικά πλοία, μειώνοντας τις εκπομπές.

Μόλις αποκτηθούν, τα πλοία θα συνεχίσουν να αποτελούν αντικείμενο εμπορικής διαχείρισης από το Luna Pool με τεχνική διαχείριση από την Pacific Gas.

NavigatorΠλοίαδολάρια
Keywords
Τυχαία Θέματα