Navigator: Προχωρά σε συγχώνευση με την Ultragas

13:34 9/8/2021 - Πηγή: Reporter

Η Navigator Holdings Ltd. ήρθε σε συμφωνία με τη Naviera Ultranav Limitada για τη συγχώνευση του στόλου και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Ultragas ApS με τη Navigator.

Η συναλλαγή ενώνει δύο κορυφαίες εταιρείες ναυτιλίας που ειδικεύονται στο φυσικό αέριο, ενισχύοντας τις ασφαλείς, αξιόπιστες, ενεργειακά και περιβαλλοντικά αποδοτικές υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών τους. Ο συνδυασμένος στόλος 56 πλοίων

θα ενισχύσει την ικανότητά μας να παρέχουμε ευελιξία, επιλογή και υποστήριξη στους πελάτες μας, σημειώνει η Navigator σε σχετική ανακοίνωση.

Τα βασικά οφέλη της συναλλαγής έχουν ως εξής:

• Η συναλλαγή αναμένεται να είναι προσοδοφόρα σε σύγκριση με τους αυτόνομους προϋπολογισμούς της Navigator, όσον αφορά τα αναμενόμενα έσοδα, τα έσοδα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και κέρδη ανά μετοχή.

• Διευρύνει την προσφορά υπηρεσιών λόγω του μεγαλύτερου στόλου, επιτρέποντας στην Navigator να προσελκύσει νέους πελάτες και νέες αγορές μέσω αυξημένης κάλυψης και γεωγραφικής εμβέλειας:

Ο στόλος της Ultragas, ο οποίος έχει εκτιμηθεί σε 529,5 εκατ. δολαρίων περιλαμβάνει:

- επτά σύγχρονα υγραεριοφόρα πλοία χωρητικότητας 22.000 cbm.

- πέντε πλοία μεταφοράς αιθυλενίου χωρητικότητας 12.000 cbm και

- έξι μικρά υγραεριοφόρα πλοία χωρητικότητας μεταξύ 3.770-9.000 cbm

• Η Navigator διατηρεί την οικονομική της ισχύ και έναν ισχυρό ισολογισμό μέσω της έκδοσης μετοχών για 18 πλοία, το καθαρό της χρέος ανέρχεται περίπου στα 180 εκατ. δολάρια.

• Η συμφωνία προσθέτει έναν ακόμη σημαντικό μέτοχο με μακροχρόνια εμπειρία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, κάτι που η Navigator πιστεύει ότι θα ωφελήσει όλους τους μετόχους.

Σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας, η Navigator έχει εκδώσει περίπου 21,2 εκατομμύρια νέες μετοχές της κοινής της μετοχής στην Ultranav, έναντι των πλοίων της, μείον το χρέος της, δίνοντας υπολογιζόμενη αξία 16,82 $ ανά μετοχή στη Navigator. Και οι δύο εταιρείες μαζί έχουν συνολική καθαρή αξία περιουσιακών στοιχείων περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτιμώμενης αποτίμησης 260 εκατομμυρίων δολαρίων που αντιπροσωπεύει το 50% της ιδιοκτησίας της Navigator στην Export Terminal Joint Venture στο Morgans Point, Τέξας.

Ο David Butters, Executive Chairman of the Board της Navigator, σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτήν την εξαιρετική συναλλαγή για τους μετόχους με τόσο γρήγορους ρυθμούς για να δημιουργήσουμε μια απαράμιλλη εταιρεία μεταφοράς υγραερίου και πετροχημικών τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και σε διαφοροποίηση.

«Ο στόλος της Ultragas θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση μας στον τομέα των handysize και θα προσφέρει στους πελάτες μας μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά μικρότερων παρτίδων φορτίων σε πιο πλεονεκτική οικονομικά, βάση»

Ο Dag von Appen, Chairman of the Board της Ultranav, σχολίασε:

Ultragas ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια και είμαστε πολύ περήφανοι που φτάσαμε τόσο μακριά και τώρα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν απαράμιλλο ηγέτη της αγοράς στο μέγεθος υγραεριοφόρων πλοίων του τύπου handysize carrier gas μαζί με τη Navigator."

«Ανυπομονούμε να ενταχθούμε στη Navigator Gas με τις αξιόλογες αξίες και την ισχυρή διακυβέρνησή της που ταιριάζουν απόλυτα με την αποστολή μας να είμαστε ‘’ένας συνεργάτης εμπιστοσύνης’’ από όλες τις απόψεις. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα συγχώνευση θα προσφέρει μια πιο ανταγωνιστική υπηρεσία στους πελάτες μας αυξάνοντας την ευελιξία, τη γεωγραφική κάλυψη και την πρόσβαση σε έναν σύγχρονο στόλο 56 πλοίων».

NavigatorUltragasσυγχώνευση ναυτιλιακώνφυσικό αέριο ναυτιλία
Keywords
Τυχαία Θέματα