NYT: Ρώσος στρατηγός γνώριζε για τα σχέδια ανταρσίας του Πριγκόζιν

Νέα δεδομένα φέρνουν στο προσκήνιο οι New York Times, σημειώνοντας ότι ένας υψηλόβαθμος Ρώσος στρατηγός γνώριζε πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σχεδίαζε ανταρσία κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

Ειδικότερα, οι New York Times σε αποκαλυπτικό τους δημοσίευμα σημείωσαν ότι αξιωματούχοι προσπαθούν να μάθουν αν ο στρατηγός Σεργκέι Σουρόβικιν, ο πρώην κορυφαίος

Ρώσος διοικητής στην Ουκρανία, βοήθησε στο σχεδιασμό των ενεργειών του Πριγκόζιν, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν είναι ένας στρατιωτικός ηγέτης που βοήθησε να ενισχυθούν οι άμυνες σε όλες τις γραμμές της μάχης μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας πέρυσι, λένε οι αναλυτές.

Αντικαταστάθηκε ως ανώτατος διοικητής τον Ιανουάριο, αλλά διατήρησε την επιρροή του στη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων και παραμένει δημοφιλής στο ρωσικό στράτευμα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι και άλλοι Ρώσοι στρατηγοί μπορεί επίσης να έχουν υποστηρίξει την προσπάθεια του Πριγκόζιν.

Εάν ο στρατηγός Σουροβίκιν είχε όντως εμπλοκή στα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου, θα είναι το πιο πρόσφατο σημάδι της εσωτερικής διαμάχης που επικρατεί στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

{https://twitter.com/EricSchmittNYT/status/1673865480224878592}

New York TimesΠΡΙΓΚΟΖΙΝανταρσίαΡωσίαΠουτιν
Keywords
Αναζητήσεις
nyt-rosos-stratigos-gnorize-gia-ta-schedia-antarsias-tou-prigkozin.htm
Τυχαία Θέματα