NFT: Εντυπωσιακή ανάκαμψη το α'τρίμηνο του 2023- Πωλήσεις $4,7 δισ.

Ο τομέας NFT φαίνεται να ανακάμπτει καθώς επανέρχεται το θετικό συναίσθημα γύρω από την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Όπως επισημαίνει το CryptoPotato, η εμφάνιση νέων παικτών και η μεταβαλλόμενη δυναμική έχουν οδηγήσει σε μια ταχεία εξέλιξη του τομέα των NFT, ο οποίος κατέγραψε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο το 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του DappRadar, το πρώτο τρίμηνο του 2023 αποδείχθηκε το καλύτερο τρίμηνο μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 για την αγορά NFT.

Ενώ ο όγκος συναλλαγών NFT σημείωσε ελαφρά πτώση 15,65% τον Μάρτιο ως αποτέλεσμα των ταραγμένων συνθηκών της αγοράς, η συνολική απόδοση παρέμεινε ανοδική.

Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος συναλλαγών για ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 137%, φτάνοντας τη συνολική αξία των 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσοστό τον Φεβρουάριο ενισχύθηκε, ενώ ο αριθμός των πωλήσεων NFT μειώθηκε μόνο κατά 4,63% τον Μάρτιο, με 2,7 εκατομμύρια πωλήσεις.

Οι πωλήσεις NFT ανήλθαν συνολικά σε 19,4 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 8,56% από το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Όσον αφορά τα blockchain, το Ethereum παραμένει ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά NFT κατ' όγκο, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 90% του μεριδίου αγοράς τον Μάρτιο. Ο τριμηνιαίος όγκος συναλλαγών αυξήθηκε επίσης κατά περισσότερο από 245% στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθεί το Solana, με όγκο συναλλαγών 242 εκατομμυρίων δολαρίων. Από το προηγούμενο τρίμηνο, το επίπεδο 1 blockchain παρουσίασε αύξηση 4,55%.

Το Polygon είχε ένα αξιοσημείωτο ξεκίνημα και στη χρονιά, με τον όγκο συναλλαγών να ξεπερνά τα 29 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, παρά τη μείωση 24,20% από τον προηγούμενο μήνα.

Blur vs. OpenSea

Το OpenSea παραμένει εδώ και καιρό η κυρίαρχη αγορά NFT. Η εμφάνιση του Blur, ωστόσο, ξεκίνησε μια… μάχη ενάντια στον άλλοτε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς. Η έκθεση αποκάλυψε ότι το Blur κυριάρχησε στην αγορά NFT το πρώτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας όγκο συναλλαγών 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή μια εκπληκτική αύξηση 783,89% από το 4ο τρίμηνο του 2022 και κυριαρχία στην αγορά άνω του 57%.

Το Blur επλήγη από μείωση του όγκου συναλλαγών κατά 6,56% στο 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια, παρόλο που η πλατφόρμα είχε κυριαρχία άνω του 70% στην αγορά.

NFTτρίμηνοκρυπτονομίσματαπωλήσεις
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα