Moody's: Όσο διαρκούν τα μέτρα αυξάνεται ο κίνδυνος χρηματοοικονομικής κρίσης

«Ο οικονομικός αντίκτυπος της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό», υποστηρίζει σε έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, που προειδοποιεί ότι όσο περισσότερο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος νέας χρηματοοικονομική κρίση. Σε αυτό το σενάριο, το οικονομικό κόστος θα εκτιναχτεί γρήγορα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από αυτά της κρίσης του 2008, αναφέρει ο οίκος.

Η Moody’s προβλέπει ότι οι οικονομίες της G20 θα συρρικνωθούν κατά 5,8% το 2020,

ενώ για τις αναδυόμενες αγορές εκτιμά ότι θα καταγράψουν ύφεση 3,5% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ύφεση 3,2%. Εξαίρεση η Κίνα, η οικονομία της οποίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1% το 2020.

«Η συρρίκνωση στην οικονομική δραστηριότητα το δεύτερο τρίμηνο θα είναι σφοδρή και η ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο θα είναι σταδιακή» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Moody’s Μαντχάβι Μποκίλ.

«Η ανάκαμψη αναμένεται επίσης να είναι άνιση σε όλους τους τομείς καθώς ο φόβος της μόλυνσης αναμένεται να αλλάξει την καταναλωτική συμπεριφορά ακόμα και μετά την άρση των περιορισμών στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Moody’s αναφέρεται και στην αγορά εμπορευμάτων για την οποία προβλέπει ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Η τιμή του αμερικανικού αργού θα κινηθεί κοντά στα 30 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του έτους και του Brent στα 35 δολάρια, προβλέπει ο οίκος αξιολόγησης.

παγκόσμια οικονομίαεπιπτώσειςκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα