Microsoft: Δεν υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας υπερευφυούς AI μέσα στο 2024

Ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δημιουργηθεί υπερ-ευφυής τεχνητή νοημοσύνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Τα σχόλια του Μπραντ Σμιθ έρχονται ένα χρόνο αφότου η OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, κυκλοφόρησε κοινό το AI chatbot ChatGPT, προκαλώντας ένα κύμα επενδύσεων, αλλά και ανησυχίες ότι τέτοια συστήματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ανθρωπότητα.

Πρόσφατες αναφορές έλεγαν πως ο λόγος που ο Σαμ Άλτμαν απομακρύνθηκε από την OpenAI ήταν διαμάχες σχετικά με μια δυνητικά επικίνδυνη τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, ο Σμιθ απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς. «Δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο», δήλωσε. «Νομίζω πως υπήρχε, προφανώς, μια απόκλιση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και άλλους, όμως δεν επρόκειτο για μια τέτοια ανησυχία».

Ο Σμιθ πρόσθεσε πως «Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να δούμε αυτή τη λεγόμενη AGI, όπου οι υπολογιστές είναι πιο ισχυροί από τους ανθρώπους, μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Θα χρειαστούν χρόνια, αν όχι πολλές δεκαετίες, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ώρα να επικεντρωθούμε στην ασφάλεια είναι τώρα».

#MICROSOTF #Brad_Smith #Μπραντ_Σμιθ #AI #τεχνητή_νοημοσύνη
Keywords
Αναζητήσεις
microsoft-den-yparchei-pithanotita-dimiourgias-ypereffyous-ai-mesa-sto-2024.htm
Τυχαία Θέματα