Meta Bank: To metaverse αποκτά την πρώτη αποκεντρωμένη τράπεζα κρυπτονομισμάτων

Μια αποκεντρωμένη τράπεζα που θα εξυπηρετεί τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων αποτελεί τη νέα προσθήκη στην αυξανόμενη λίστα των οργανισμών που κάνουν την παρουσία τους στο metaverse.

Η Meta Bank Defi ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/3) ότι αναπτύσσει μια νέα πλατφόρμα για να αξιοποιήσει τα μοναδικά οφέλη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και να διευκολύνει την ανάπτυξη απλών και αξιόπιστων

διαδικασιών ψηφιακής τραπεζικής.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του πρότζεκτ, πρόκειται για την πρώτη αποκεντρωμένη τράπεζα που εισέρχεται στο metaverse.

Όπως λέει η Meta Bank, οραματίζεται μια κοινωνία στην οποία «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και μπορούν να ζουν και να κερδίζουν χρήματα ελεύθερα ανεξάρτητα από το χρώμα, το φύλο, την εθνική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γλωσσική επάρκεια ή το καθεστώς μετανάστευσης».

Οι τράπεζες βλέπουν ευκαιρίες στο metaverse

Σύμφωνα με τη Meta Bank, η ηλεκτρονική τραπεζική παραμένει μια χρονοβόρα διαδικασία στην πλειονότητα των αναπτυσσόμενων χωρών λόγω της έλλειψης υποδομών και άλλων πόρων για την παροχή γρήγορων και αποτελεσματικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διαδικτύου.

Οι εταιρικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ασκούν υπερβολικό έλεγχο στον πλούτο των ιδιωτών και είναι γνωστό ότι βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά των πελατών που σχεδιάστηκαν να εξυπηρετούν.

Η JPMorgan, η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έγινε η πρώτη τράπεζα που μπήκε στο metaverse, έχοντας δημιουργήσει ένα lounge στην Decentraland.

Μαζί με το λανσάρισμα του Onyx lounge, δημιούργησε επίσης μια λευκή βίβλο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες στον εικονικό κόσμο.

Και η JPMorgan προβλέπει ότι το metaverse θα γίνει μια αγορά 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων όσον αφορά τα ετήσια έσοδα, καθώς οι εικονικοί του κόσμοι «θα διεισδύσουν σε κάθε τομέα με κάποιο τρόπο τα επόμενα χρόνια».

Κάτι παραπάνω από μια τράπεζα

Η Meta Bank σημειώνει: «Ο στόχος της Meta Bank είναι να εφαρμόσει την αποκεντρωμένη τραπεζική και να βοηθήσει τους καταναλωτές να κατανοήσουν πραγματικά τις έννοιες της εικονικοποίησης (virtualiation), εισάγοντάς τους στο metaverse και ενδυναμώνοντας άτομα που μπορούν να επιλέξουν τους δικούς τους οικονομικούς όρους».

Η Meta Bank ανέφερε ότι οι προθέσεις της για το web 3.0 εκτείνονται πέρα ​​από μια τράπεζα. Όπως λέει, αναπτύσσει μια συνοικία μεικτής πραγματικότητας στο metaverse που θα εκτείνεται σε πολλές πλατφόρμες. Θα διαθέτει εικονική τράπεζα, υγειονομική περίθαλψη, τυχερά παιχνίδια και καζίνο, καθώς και εικονική αγορά NFT, τέχνη και ψυχαγωγία.

Metaverseκρυπτονομίσματακρυπτονόμισμα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Meta Bank,