Mawani: Υπογράφει συμφωνίες 5G για την αυτοματοποίηση των λιμενικών λειτουργιών

Η Αρχή Λιμένων της Σαουδικής Αραβίας (Mawani) υπέγραψε τρεις συμφωνίες για την έναρξη της «πρωτοβουλίας έξυπνων λιμένων» με στόχο την αυτοματοποίηση των εργασιών στα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας.

Η Mawani έχει υπογράψει τρία Μνημόνια Συνεννόησης (MoUs) με τους ακόλουθους οργανισμούς:

Saudi Telecom Company (STC), Ericsson και Huawei

Saudi Global Ports Company (SGP)

Red Sea Gateway

Terminal Company (RSGT) και DP World

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Mawani σκοπεύει να κάνει τα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας πρωτοπόρους στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στον τομέα της αυτοματοποιημένης διαχείρισης, στην εξυπηρέτηση εισαγωγέων και εξαγωγέων, στην παροχή υπηρεσιών logistics στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και στην ενίσχυση του ρόλου της χώρας στον τομέα της εφοδιαστικής.

Σύμφωνα με τις τρεις συμφωνίες, όλα τα μέρη θα συνεργαστούν για την επιτάχυνση και την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G τόσο στον τομέα της εφοδιαστικής όσο και στον τομέα λειτουργίας, προκειμένου να συμβάλουν στην αυτοματοποίηση των λιμενικών λειτουργιών, σύμφωνα με δήλωση.

Θα συνεργαστούν επίσης για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφοριών, καθώς και υποδομών, ανάπτυξης cloud computing services, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, υπηρεσιών εφαρμογών και πλατφορμών.

Ο Eng. Ο Olayan Al Wetaid, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου STC, δήλωσε: «Η STC έχει δεσμευτεί στον ρόλο της ως κορυφαία εθνική εταιρεία παρέχοντας προηγμένες τεχνικές λύσεις στους συνεργάτες μας σε διάφορους τομείς και αυτή η συμφωνία έρχεται να μετατρέψει τα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας σε έξυπνα λιμάνια που λειτουργούν με τεχνολογίες 5G».

Η Mawani θα εργαστεί με τους εταίρους της για να ενεργοποιήσει την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη μεθοδολογίας για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, ξεκινώντας από το στάδιο της παραγωγής δημιουργικών ιδεών έως την ανάπτυξη τεχνικής σύλληψης και μελέτης σκοπιμότητας για εφαρμόσιμες ιδέες που θα αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα και θα βελτιώσουν την ποιότητα των επιδόσεων των λιμανιών της Σαουδικής Αραβίας.

«Τα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας εισέρχονται σε ένα κρίσιμο στάδιο μετατροπής σε αυτοματοποιημένα έξυπνα λιμάνια, υιοθετώντας τις τεχνολογίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης με τις προηγμένες εφαρμογές τους, εκτός από το να βασίζονται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI), στο διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) και στις τεχνολογίες του 5G με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών επιδόσεων του δικτύου λιμένων της Σαουδικής Αραβίας και την ανάπτυξη του συστήματος θαλάσσιων μεταφορών», σχολίασε ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων της Σαουδικής Αραβίας, Ομάρ μπιν Ταλάλ Χαρίρι.

Πρόσθεσε ότι οι στόχοι της πρωτοβουλίας για τα έξυπνα λιμάνια προέρχονται από αυτούς της εθνικής στρατηγικής μεταφορών και logistics και από το Saudi Vision 2030 για την ανάπτυξη ενός ευημερούντος και βιώσιμου θαλάσσιου τομέα και τη θέση της Σαουδικής Αραβίας ως παγκόσμιου κόμβου logistics.

MAWANI5GΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα