MYTILINEOS: Υπερκαλύφθηκε σχεδόν 4 φορές το «πράσινο» ομόλογο

Σε λιγότερες από 24 ώρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκδοσης του «πράσινου» ομολόγου της MYTILINEOS, η οποία έκλεισε με υπερκάλυψη σχεδόν 4 φορές και επιτόκιο 2,25%. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές ξεπέρασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο σήμερα που άνοιξε το βιβλίο προσφορών στις 11 π.μ., μετά από τρεις ώρες, δηλαδή στις 2 μ.μ., έκλεισε επιβεβαιώνοντας

τη μεγάλη επενδυτική ζήτηση, που εκδηλώθηκε από fund του εξωτερικού για το «πράσινο» ομόλογο.

Παράλληλα, πρόκειται για ρεκόρ, καθώς στα road shows (επενδυτικές παρουσιάσεις) έγιναν μόλις σε δύο ημέρες. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί σε ελληνική εταιρεία για τέτοιου είδους ομόλογο.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως επιτεύχθηκε ο στόχος της ισορροπημένης κάλυψης του βιβλίου προσφορών από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

To «πράσινο» ομόλογο θα έχει διάρκεια 5,5 χρόνια και γενικοί συντονιστές της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Citigroup, και HSBC.

Η MYTILINEOS προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.

βιβλίο προσφορώνMYTILINEOSΠράσινο ομόλογουπερκάλυψηroad showsσυντονιστές
Keywords
Τυχαία Θέματα