MRB:Το 55% «θέλει» Σακελλαροπούλου και «βλέπει» θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

H υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία μόνο εντός Βουλής, όπου αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία, αλλά και εντός της κοινωνίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το STAR

στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το 55,5% των Ελλήνων πολιτών κρίνει θετικά την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το 23% αρνητικά. Η πλειοψηφία των πολιτών "βλέπει" επίσης θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στο Αιγαίο στο άμεσο μέλλον. Μία κατάσταση που ενδεχομένως να κληθεί να διαχειριστεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας.

Η πλειοψηφία των πολιτών αξιολογεί επίσης θετικά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή της κας. Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί ένα σοβαρό προβάδισμα 13 μονάδων καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,7% και ακολουθεί με 4,7% το ΚΚΕ και 4% η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,1%. Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο 24,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ο καταλληλότερος

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

Μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά και... θερμό επεισόδιο

Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το 14% αρνητικά. Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ενώ το 39,2% δεν ανησυχεί. Το 42,6% θεωρεί πως η προσφυγή στη Χάγη είναι η ενδεδειγμένη επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Το 28,8% θέλει απευθείας διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 21,3% απαντά πως ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνιστούν λύση. Σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το 29,8% την κρίνει αρνητικά, ενώ το 28,5% θετικά.

ΣακελλαρόπουλουΠρόεδρος της ΔημοκρατίαςΝΔΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα