Larisa Face Cover: Καθετοποίηση της παραγωγής μάσκας και συμμετοχές έκπληξη

Στην εταιρία Larisa Face Cover (LFC), που παράγει χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης είναι μέτοχος με 5% ο Mr Chipita, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Η συμμετοχή δείχνει την εμπιστοσύνη σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που κινείται με ταχείς ρυθμούς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με βάση την καινοτομία αλλά και τις ανάγκες της εποχής.

Η εταιρία ανήκει κατά 47,5% στον ιδιοκτήτη της Lariplast Γιάννη Τσερέπα και στον Αχιλλέα Νταβέλη

της Animus.

Σήμερα η Larisa Face Cover που ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου, προωθεί τη παραγωγή των χειρουργικών μασκών στην Ελλάδα και την υπόλοιπη στο εξωτερικό.

Ήδη έχει υλοποιήσει επένδυση 11,5 εκατ. ευρώ. Αναμένεται, δε, μέσα στον Αύγουστο να πενταπλασιάσει την παραγωγή της δυναμικότητα, φτάνοντας μηνιαίως τα 60 εκατομμύρια τεμάχια ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης εκτιμάται ότι το 80% της παραγωγής θα εξάγεται.

Παράλληλα η εταιρία είναι πλήρως καθετοποιημένη καθώς ξεκινά τον Αύγουστο να παράγει τις πρώτες ύλες, και πιο συγκεκριμένα το μελ μπλόν, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στις βρεφικές πάνες και στις σερβιέτες.

Στο φόντο αυτό η εταιρία εκτιμά ότι θα αποκτήσει μεγαλύτερα περιθώρια καθώς το κόστος της πρώτης ύλης έχει εκτοξευθεί ενώ παράλληλα η λιανική τιμή της μάσκας έχει «μαζευτεί» και φτάνει τα 40 -60 λεπτά. Πάντως με δεδομένη την έλευση του χειμώνα και το άνοιγμα των σχολείων η κατανάλωση θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Γιώργος Αλεξάκης

Larisa Face CoverLariplastAnimus
Keywords
Τυχαία Θέματα